Andere
Reisadvies versoepeld!
Delen
Arrondissement de Corte, Castifao, Cliff

Het reisadvies is aangepast! Het negatief reisadvies vervalt voor Corsica, Sardinië, IJsland en meer!

Ahoy Piraat!

Het zijn turbulente tijden en daarvoor hoef jij niet eens te vliegen. Landen gaan van oranje naar geel en toch weer oranje. Hou jij het nog bij? Daarom een zo compleet mogelijk overzicht met betrekking tot de landen die naar geel gaan.

Zo is de thuisquarantaine voor Portugal komen te vervallen en mag jij gewoon weer op reis naar het vasteland van Portugal, zonder in quarantaine te moeten. Dit geldt ook voor Sardinië. Ook bij terugkomst in Nederland hoef jij niet meer in quarantaine of te testen. Dit geldt vanaf morgen ook voor Bulgarije en Corsica!

Check hier het complete overzicht! 👇🏻

Details

🇪🇸 Ibiza, Mallorca en Menorca (Balearen)

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst.

Let op: voor het vasteland van Spanje geldt nog wel een negatief reisadvies!

Je hoeft vanaf 8 mei niet meer in quarantaine wanneer je aankomt in Nederland vanuit deze eilanden. Ook geldt er geen testverplichting meer voor een terugkeer vanaf Mallorca, Ibiza en Menorca. Nu kan je ook weer op vakantie, nu voor deze eilanden het negatief reisadvies vervalt.

Je zult nog wel een negatieve PCR-test kunnen overbruggen bij aankomst in Spanje en dit geldt ook voor de Balearen.

🇪🇸 De Canarische Eilanden

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst.

Vanaf 14 mei hoefde je al niet meer in quarantaine wanneer je aankomt in Nederland vanuit deze eilanden. Ook geldt er geen testverplichting meer voor een terugkeer vanaf de eilanden. Deze maatregelen gelden nog wel voor de rest van Spanje.

Je hebt nog wel een negatieve PCR-test nodig om naar Spanje te gaan (inclusief deze eilanden). Deze test is namelijk verplicht voor reizigers uit Nederland naar Spanje.

🇦🇼 Aruba

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek.

Vanaf 15 mei is er geen negatief reisadvies. Bij terugkeer vanaf Aruba in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Aruba wilt afreizen, moet je online een gezondheidsverklaring invullen en een immigratiekaart. Ook moet je een negatief PCR-testresultaat hieraan toevoegen van maximaal 72 uur voor vertrek.

😎 Bonaire

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 24 uur oud voor vertrek of 72 uur oud voor vertrek en een sneltest van maximaal 24 uur oud

Vanaf 19 mei is het negatief reisadvies voor Bonaire komen te vervallen. Dit houdt in dat je weer naar ons paradijselijk eiland kunt afreizen! Het eiland wordt niet meer als hoogrisicogebied beschouwd.

Je hebt nog wel een negatieve PCR-test nodig die maximaal 72 uur oud is bij aankomst op Bonaire én in het bezit zijn van een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek

🇨🇼 Curaçao

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor vertrek en max. 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao.

Vanaf 15 mei is er geen negatief reisadvies. Bij terugkeer vanaf Curaçao in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Curaçao wilt reizen moet je een Public Health Passenger Locator Card en immigratiekaart invullen. Bovendien moet je een PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek en max. 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao.

🍹 Saba, Sint-Maarten & Sint Eustatius

Kleurcode 💛 voor Sint-Maarten

Kleurcode 💚 voor Saba & Sint Eustatius

Test voor Sint-Maarten: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek + toestemming vragen

Test voor Saba: PCR-test, maximaal 72 uur voor aankomst + 5 dagen quarantaine en op dag 5 moet er een test worden gedaan.

Test voor Sint Eustatius: PCR-test, maximaal 72 uur voor aankomst + 10 dagen quaraintaine. Dit hoeft allemaal niet als je gevaccineerd bent.

Je hoeft voor de drie eilanden terug geen test meer af te leggen wanneer je weer naar Nederland gaat. Je hoeft ook niet meer in thuisquarantaine.

🇬🇷 De Griekse eilanden (m.u.v. Kreta en de Zuid-Egeïsche eilanden)

Kleurcode 💛

Let op: voor het vasteland van Griekenland, Zuid-Egeïsche eilanden en voor Kreta geldt een negatief reisadvies!

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst

Na een verblijf op de Noord-Egeïsche eilanden hoef je niet meer in thuisquarantaine in Nederland sinds 8 mei. Ook is er voor deze eilanden testverplichting. Hieronder vallen de eilanden Samos & Lesbos. Vanaf 14 mei geldt dit ook voor de Ionische eilanden o.a. Zakynthos en Corfu. Ook dan kan je zonder test terug naar Nederland en hoef je niet meer in thuisquarantaine.

Je hebt nog wel een negatieve PCR-test nodig om naar Griekenland te gaan (inclusief deze eilanden). Deze test is namelijk verplicht voor reizigers uit Nederland. Bovendien moet je max. 24 uur voor vertrek een Passenger Locator Form (PLF) invullen.

🇮🇹 Sardinië

Kleurcode 💛

Let op: voor het vasteland van Italië en voor Sicilië geldt een negatief reisadvies!

Test: PCR-test, maximaal 48 uur oud voor aankomst

Na een verblijf op Sardinië hoef je niet meer in thuisquarantaine in Nederland sinds 28 mei. Je hoeft geen test meer af te leggen als je terugreist. Dit geldt nog wel voor de rest van Italië.

🇫🇷 Corsica

Kleurcode 💛 (vanaf 4 juni)

Let op: voor het vasteland van Frankrijk geldt een negatief reisadvies!

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst en een erewoordverklaring (informatie in het Frans)

Na een verblijf op Corsica hoef je niet meer in thuisquarantaine in Nederland vanaf 4 juni. Je hoeft geen test meer af te leggen als je terugreist. Dit geldt nog wel voor de rest van Frankrijk.

🇫🇮 Finland

Kleurcode 💛

Let op: alleen noodzakelijk verkeer wordt toegelaten

Je hoeft na een reis in Finland niet meer in thuisquarantaine in Nederland. Ook hoef je geen test meer te laten zijn na een verblijf in dit land. Andersom zijn de Finnen nog wel wat strenger.

Alleen noodzakelijk reizen wordt vanuit Nederland toegelaten en er geldt een strikte thuisquarantaine bij aankomst in Finland voor een periode van 14 dagen. Je moet ook een PCR test overbruggen, maar dit kan ook worden gedaan op het vliegveld. Je kunt na 3 dagen een nieuwe test doen en daardoor je quarantaine beëindigen.

🇵🇹 Vasteland van Portugal, Madeira en de Azoren

Kleurcode 💛

Test voor Portugal: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor vertrek.

Test voor Madeira & Azoren: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst. Voor Madeira: je mag ook een test doen op het vliegveld. Dan moet je wel de uitslag in quarantaine afwachten.

Vanaf 8 mei heb je geen quarantaineverplichting meer voor het vasteland van Portugal en de Azoren. Negatieve testen vanuit Portugal naar Nederland hoefde al niet meer. Vanaf 14 mei geldt dit ook niet meer voor Madeira. Ook is de thuisquarantaine voor Portugal komen te vervallen. Je hoeft dus niet meer in quarantaine in Portugal.

🇲🇹 Malta

Kleurcode 💛

Test voor Malta: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst.

Vanaf 15 mei hoef je bij terugkomst vanuit Malta niet meer te voldoen aan een testverplichting. Na een verblijf op Malta hoeft u vanaf 15 mei ook niet meer in quarantaine in Nederland.

Bij aankomst in Malta moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien, van maximaal 72 uur oud bij aankomst. Of je moet getest worden op het vliegveld. Bij weigeren hiervan moet je 14 dagen in quarantaine.

🇮🇸 IJsland

Kleurcode 💛

Test: PCR-test maximaal 72 uur oud voor vertrek en minstens 3 dagen voor vertrek online registreren

Als u vanuit IJsland terug naar Nederland reist hoef je niet in (thuis)quarantaine. Ook hoef je geen negatieve PCR-test te laten zien. Mensen die volledig gevaccineerd zijn of kunnen aantonen dat ze besmet zijn geweest met Covid, kunnen nog wel naar IJsland reizen. IJsland is vanaf 31 mei weer geopend voor toeristen. Indien je niet volledig gevaccineerd bent, of geen bewijs kunt tonen van een coronabesmetting, dan moet je 5 dagen in quarantaine.

🇮🇪 Ierland

Kleurcode 💛

Test voor Ierland: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst.

Vanaf 15 mei hoef je bij terugkomst vanuit Ierland niet meer te voldoen aan een testverplichting. Na een verblijf op Ierland hoeft u vanaf 15 mei ook niet meer in quarantaine in Nederland.

Bij aankomst in Ierland moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien, van maximaal 72 uur oud bij aankomst. Bovendien moet je als reiziger uit Nederland bij aankomst in Ierland voor een periode van 14 dagen in quarantaine.Dit kan tot 5 dagen verkort worden door na aankomst in Ierland een schriftelijke bevestiging van een negatieve PCR-uitslag ontvangt.

🇷🇴 Roemenië

Kleurcode 💛

Test voor Roemenië: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst.

Reizen naar Roemenië is mogelijk, maar er zijn inreisbeperkingen. Je moet als reiziger uit Nederland bij aankomst in Roemenië in (thuis)quarantaine als je niet volledig gevaccineerd bent. Na 8 dagen thuisquarantaine kan je een PCR-test doen in Roemenië. De quarantaineperiode kan dan verkort worden tot 10 dagen.

🇧🇬 Bulgarije

Kleurcode 💛 (vanaf 4 juni)

Test voor Bulgarije: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst of een sneltest van maximaal 48 uur oud voor aankomst of volledige vaccinatie

Na een verblijf in Bulgarije hoef je vanaf 4 juni bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te laten zien en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Indien je volledig gevaccineerd bent, moet je hiervan bewijs tonen en dan is een test niet nodig.

🇭🇺 Hongarije

Kleurcode 💛 (vanaf 4 juni)

Test voor Hongarije: geen

Na een verblijf in Hongarije hoef je vanaf 4 juni bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te laten zien en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er gelden in Hongarije reisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Alleen als je inwoner van Hongarije bent kom je het land binnen.

🇹🇭 Thailand

Kleurcode 💛

Je komt niet zomaar Thailand in. Toeristische vakanties zijn op het moment niet mogelijk. Je hebt een officiële Certificate of Entry (COE) nodig om binnen te gaan. Alle reizigers zijn verplicht 14 dagen in quarantaine in speciale quarantaine hotels.

🇷🇼 Rwanda

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor vertrek Je moet een Passenger Locator Form max. 48 uur voor aankomst invullen.

Alle reizigers worden bij aankomst in Rwanda nogmaals getest. De reiziger moet de uitslag van deze test afwachten in een door de lokale overheid aangewezen hotel, dat op eigen kosten zijn.

Tags

ZomerCorona