Andere
Slechts 13 cent voor een huis?!
Delen
Impressions and Other Assets/legrad_AdobeStock_355104007_m5h8gl

Euroknaller! Kroatische stad verkoopt woningen voor slechts €0,13!

Ahoy Piraat!

We hebben wel al eens geschreven over Italiaanse dorpjes die huizen verkopen alsof het niets is. Soms gaan die huisjes voor slechts 1 euro naar een nieuwe eigenaar om deze plaatsen weer tot leven te brengen. Deze keer is het de beurt aan de Kroatische stad Legrad huizen voor 1 HRK - Kroatische Kuna. Dat is slechts €0,13!

Details

Een stad in het noorden van Kroatië, Legrad, is een krimpregio. Dit stadje, dat aan de grens met Hongarije ligt, heeft te maken met een dalend aantal inwoners. De bevolking is de afgelopen 70 jaar met 50% afgenomen. Om nieuwe bewoners aan te trekken, verkoopt de stad haar verlaten huizen voor één bodemprijsje.

De burgemeester kondigde aan dat de stad tijdens de eerste ronde 19 lege huizen en verlaten bouwplaatsen verkoopt voor de prijs van één Kuna. De aangeboden woningen zijn in diverse staat. Sommige huizen hebben nogal een renovatie nodig. Niet elk huis heeft nog alle muren overeind staan en soms ontbreekt er een deur.

De gemeente zegt ook te helpen door 25.000 HRK te betalen voor de benodigde renovaties, en voor nieuwe bewoners die een eigen woning willen kopen, betaalt de stad 20% of tot 35.000 HRK.

Dus wat zijn de aankoopvoorwaarden? De belangrijkste vereisten voor individuen of koppels die zich in Legrada willen vestigen, zijn dat ze een stabiele inkomen moeten hebben. Ze moeten zich hier dan wel tenminste 15 jaar wonen en jonger dan 40 jaar zijn.

De migratieprocedure is vrij ingewikkeld in Kroatië, maar dat laten veel mensen zich niet erdoor wegjagen. Er komen aanbiedingen vanuit de hele wereld. Wie weet ben jij de volgende die zich aanbiedt?

Bron: Reuters

Tags

UniekStrandvakantie