Andere
Spanje, Griekenland en Frankrijk gaan weer open!
Delen
Aqua, Azure, Barefoot
  • Home
  • Andere
  • Spanje, Griekenland en Frankrijk gaan weer open!

We kunnen binnenkort weer op vakantie! Spanje, Griekenland en Frankrijk gaan weer open!

Ahoy Piraat!

Mis je ook die tijden van onbezorgd op vakantie? Wij ook! Helaas zal het nog even duren voordat je weer zonder enige coronamaatregel weer kunt genieten van een prachtige bestemming. Het zal gelukkig een kwestie van tijd zijn!

Dit artikel zal daarom je informeren met betrekking tot de maatregelen en het openstellen van landen om weer toeristen te mogen ontvangen. We willen daarom de nadruk leggen op het feit dat we slechts informeren en neutraal blijven.

We ❤️ reizen en dat willen we ook graag zou houden!

Details

Ontdek de zonnestralen in Spanje 🇪🇸

🇪🇸 Spanje gaat vanaf juni weer toeristen toelaten. Daar zitten wij natuurlijk weer om te springen. Een belangrijk detail is dat de reisbranche denkt dat het ministerie van Buitenlandse Zaken vanaf 15 mei het reisadvies voor Nederlanders versoepelt naar code geel. Dat klinkt als een geweldig plan, maar we moeten nog even wachten of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

De Spaanse minister van Toerisme Fernando Valdés vertelde onlangs op een conferentie in Mexico dat Spanje weer klaar is om reizigers vanuit de hele wereld te ontvangen. Dit moet kunnen door de groene certificaat.

De groene certificaat houdt in het vrijwel zeker is dat een toerist geen corona heeft. Dit willen meerdere landen in Europa doen om te voorkomen dat er weer corona-uitbraken plaatsvinden. Een groene certificaat kan betekenen dat je al gevaccineerd bent, of corona hebt gehad. Indien je nog geen corona hebt gehad en niet gevaccineerd bent/wilt worden, dan zul je uitsluitend een PCR-test moeten afleggen om de veiligheid van de Spaanse burgers te garanderen. Je hoeft ook dan niet meer in quarantaine.

Lekker eten in het prachtige Griekenland 🇬🇷

🇬🇷 Naast Spanje is Griekenland ook erg afhankelijk van toeristen. Afgelopen zomer waren ze ook erg blij met de toeristen die Griekenland kwamen sponsoren en zullen dat dit jaar ook weer willen. De quarantaineplicht is voor veel landen opgeheven.

Vakantiegangers die gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test kunnen tonen mogen weer naar Griekenland op vakantie vanaf 14 mei. Dan worden de maatregelen ook stap voor stap opgeheven. Griekenland heeft ook al aangegeven open te staan voor een groene certificaat, om de veiligheid van toeristen en de lokale inwoners te garanderen. Dit houdt dan in, dat als je met die groene certificaat kunt aantonen dat je corona hebt gehad, je ook gewoon het land in mag.

Een lekkere vino in Frankrijk 🇫🇷

 🇫🇷 Frankrijk wil vanaf 9 juni weer mensen toelaten, zodat toeristen weer op vakantie mogen naar de prachtige stranden, campings en bruisende steden. Zoals in Griekenland wil Frankrijk toeristen toelaten die of gevaccineerd zijn, of een negatieve PCR-test kunnen afleggen. Ook Frankrijk steunt de groene certificaat. Ze willen graag weer toeristen verwelkomen, maar voorkomen dat ze weer in lockdown moeten.

In juni worden de corona-maatregelen langzamerhand weer afgebouwd. Ook wordt de avondklok eind juni beëindigd. Ze willen nu alles op alles zetten om een normale zomer te hebben, zonder dat de ziekenhuizen bezwijken onder de druk.

Bella Italia wil weer open 🇮🇹

🇮🇹 Italië heeft nog geen concrete datum genoemd wanneer het land open gaat, maar probeert zoveel mogelijk hun coronamaatregelen te coördineren met Frankrijk. Waarschijnlijk gaat Italië tegelijk met Frankrijk open en dat zou dus 9 juni zijn.

In Italië geldt er al een groene certificaat voor binnenlands gebruik. Dit houdt in dat je weer tussen regio's mag reizen. Die Groene Pas kan je ontvangen wanneer je gevaccineerd bent of kunt aantonen dat je corona hebt gehad en is 6 maanden geldig. Je kunt ook met een negatieve test reizen, maar dat is maar maximaal 48 uur geldig.

Zonnen in Turkije 🇹🇷

🇹🇷 Het klinkt alsof het lang geleden is geweest dat dit mogelijk was, maar als het aan de overheid van Turkije ligt, komt daar vanaf deze zomer weer verandering in. Op dit moment geldt er een strenge lockdown in Turkije, maar dit geldt tegenstrijdig genoeg niet voor de buitenlandse toeristen. Bovendien willen ze nu in strenge lockdown gaan, zodat ze in de zomer weer toeristen kunnen ontvangen.

Tags

Zomer