Andere
Negatief reisadvies vervalt voor alle EU-landen vanaf vandaag!
Delen
Corona, Coronavirus, Corona virus
  • Home
  • Andere
  • Negatief reisadvies vervalt voor alle EU-landen vanaf vandaag!

Het negatief reisadvies vervalt voor alle EU-landen vanaf vandaag!

Ahoy Piraat!

We hebben een mooi nieuwsfeitje gevonden. Alle landen binnen de EU gaan vanaf vanadaag naar groen of geel. Dit houdt ook in dat het negatief reisadvies voor Spanje, Andorra Portugal en Cyprus komt te vervallen.

Tot nu zaten we de hele tijd in onzekerheid en kregen we te maken met adviezen die sneller van oranje naar groen sprongen dan een gemiddeld stoplicht. Aan dit zwabberbeleid komt vanaf morgen een einde.

Hoe zit dit nu? Dat lees je hieronder 👇🏻

Details

Een land kan alleen een negatief reisadvies krijgen als in het land een nieuw virusvariant opduikt. Dit houdt ook nog in dat voor het Verenigd Koninkrijk een negatief reisadvies blijft gelden, omdat dit land vanaf dit jaar geen deel uitmaakt van de EU. Voorlopig geen stedentripje Londen, maar Madrid, Lissabon en een bezoekje aan de Spaanse Costa's zijn weer mogelijk!

Tenslotte neemt dit niet weg dat er geen coronamaatregelen meer gelden en je dient voor sommige landen nog steeds een sneltest of een PCR-test te hebben. Vooral als je met het vliegtuig op vakantie gaat. Dit is per land verschillend, ook binnen de EU.

Maar let op!

Vanaf 8 augustus geldt wel dat een negatieve test nodig is bij een terugkeer naar Nederland indien je uit een geel land reist. Dit hoeft niet voor mensen die volledig gevaccineerd zijn en een QR-code beschikbaar hebben. Indien je nog niet (volledig) gevaccineerd bent, dien je de test dus te doen op je vakantiebestemming. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een sneltest mag maximaal 24 uur voor je terugkeer in Nederland. Dit is dus niet nodig bij terugkomst vanuit een groen EU-land.

Alle reizigers van 12 jaar en ouder die terugkeren uit een land met een geel reisadvies, hebben een coronabewijs nodig. Welke landen dat precies zijn is nog niet precies duidelijk, maar de kans is groot dat dit reisadvies voor Spanje, Portugal, etc. nog blijft gelden.

Kortom, we zijn een stapje dichterbij een fatsoenlijk beleid, waar iedereen binnen de reisbranche al tijden op wacht. Of je je nu wel of niet laat vaccineren, dit maakt het een stuk overzichtelijker.

Dit is wat anders dan de ECDC Kaart

Dit houdt in hoeveel besmettingen er zijn binnen een gebied. Een gebied met veel besmettingen (rood) heeft dus een grotere kans op een geel reisadvies.

Bron: ecdc.europa.eu

Check alle aanbiedingen:

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Partner Link

Tags

Corona