VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

British passport, Document, Europe
Deze deal is een paar dagen geleden gepubliceerd en kan in de tussentijd zijn veranderd.
Overig

Je kunt geen ID-kaart gebruiken voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk

Vanaf 1 oktober 2021 kan je jouw ID-kaart niet meer gebruiken voor reizen het Verenigd Koninkrijk (alleen paspoort)

Gepubliceerd door
Pasmaatje·1-10-2021
Opslaan
Delen

Ahoy Piraat!

Tja de Brexit, dat was iets wat het nieuws beheerste voordat er corona was. Inmiddels heeft het Verenigd Koninkrijk ons verlaten en dat heeft consequenties voor reizen. Eén van die dingen is dat je geen ID-kaart meer kunt gebruiken voor een stedentripje Londen, Edinburgh of Manchester.

Dit houdt in dat je vanaf 1 oktober 2021 alleen naar het Verenigd Koninkrijk kunt reizen met een geldig paspoort.

Dit geldt dus voor zowel Engeland, Schotland, Wales als Noord-Ierland. Dit geldt voor alle toeristische reizen. Alleen grenswerkers met een Frontier Worker Permit kunnen nog een ID-kaart gebruiken tot en met 2025. De uitzondering geldt ook voor Nederlanders die voor dit jaar in het VK zijn gaan wonen.

Niet dat op dit moment reizen naar het VK makkelijk is, want er geldt nog steeds een negatief reisadvies naar het Verenigd Koninkrijk. Er is ook een quarantainplicht bij terugkomst, die overigens vervalt per 22 september indien je volledig gevaccineerd bent.

Het is mogelijk om met jouw coronabewijs Engeland en Schotland in te reizen. Er is geen quarantaineplicht voor reizigers uit Nederland als als volledig gevaccineerd bent, maar je moet wel een PCR-test/sneltest kunnen tonen en een boeking voor een PCR- test op de tweede dag na aankomst laten zien. Ook als je gevaccineerd bent.

Details

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Een juridisch probleem melden