VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Giethoorn

🪄 6 dorpen en steden in Europa die rechtstreeks uit sprookjes lijken te komen

Droom je er wel eens van om een paar dagen uit je dagelijkse routine te stappen en op magische wijze in een sprookjeswereld door te brengen? Dan zul je blij zijn om te horen dat dit kan!

Bekijk deze lijst met de 6 mooiste, merkwaardigste en meest fascinerende dorpen in Europa, rechtstreeks uit een sprookje.

Gepubliceerd door
Cipi·6-5-2023
Delen

Sprookjesachtige dorpen

Klein en niet altijd gemakkelijk bereikbaar; zelfs de route naar deze prachtige dorpen maakt deel uit van de ervaring. Sommige zijn perfect in het voorjaar, andere fabelachtig midden in de zomer - deze plaatsen zijn in elk seizoen te ontdekken.

Colmar, Frankrijk

Het charmante Colmar is een van de meest romantische stadjes van Europa, dankzij zijn oude middeleeuwse wijken, vakwerkhuizen en schilderachtige uitzichten. Colmar wordt ook wel Klein Venetië genoemd vanwege de kanalen die het centrum doorkruisen. Dit maakt dat het in de vroege ochtenduren echt magisch is. Ontdek de betoverende ambachtelijke winkels en slenter door de geplaveide straten van de stad, of schuil in een van de typische Bierstube om de dag af te sluiten.

Giethoorn, Nederland

Het is een charmant dorp op slechts 120 km van Amsterdam, met minder dan 3.000 inwoners. Ondergedompeld in het groen van het nationaal park Weerribben - Wiede, ligt het op een aantal kleine eilandjes die door talloze bruggen met elkaar verbonden zijn. Er zijn hier geen wegen, je moet je per boot verplaatsen! In deze oase van rust kun je zeker de stress vergeten en genieten van de langzame en ontspannen tijden van dit prachtige juweeltje, dat wacht om ontdekt te worden.

Rothenburg ob der Tauber, Duitsland

Rothenburg, een prachtig middeleeuws centrum beroemd om haar charme, onderscheidt zich van de andere bestemmingen in Beieren (vooral die van de Romantische Strasse). De oorsprong van de stad gaat al terug tot vóór het jaar 1000 en ontwikkelde zich vervolgens in de 13e eeuw. Ontdek het oude hart van de stad, het marktplein, waar tijdens de kerstperiode schilderachtige markten zijn, die elk jaar duizenden toeristen aantrekken.

Bibury, Engeland

Bibury is een van die Engelse dorpen waar de tijd nooit lijkt te zijn verstreken. De rivier de Coln stroomt op de achtergrond, het centrum schittert door het groen van de vegetatie, die hier de onbetwiste hoofdrolspeler is, een herinnering aan een zeer sterke relatie tussen mens en natuur. De rijtjeshuizen geven het dorp zijn karakteristieke, sprookjesachtige landschap. De kalmte die de plaats uitstraalt kan je niet onverschillig laten, hier waar de ritmes noch hectisch, noch getekend zijn door deadlines.

Ronda, Spanje

Het is onmogelijk dit centrum te bezoeken zonder versteld te staan. Ronda, een prachtige en oude stad gelegen in El Tajo, een 328 meter diepe kloof, heeft kunstenaars en schrijvers van verschillende generaties geïnspireerd dankzij het adembenemende uitzicht. Dit centrum, vandaag de dag cultureel zeer actief, is beroemd om zijn oude Arabische dorp, de Ciudad, maar ook om zijn neoklassieke arena, waar je nog steeds kunt deelnemen aan het traditionele stierengevecht.

Hallstatt, Oostenrijk

Deze kleine maar fabelachtige Oostenrijkse stad ziet eruit als iets van een ansichtkaart. Mooi in alle seizoenen, zelfs in de winter is het fascinerend, wanneer een lichte mist het landschap doordringt en de stad een mysterieuze sfeer geeft. Met uitzicht op het water van het gelijknamige meer werd het in 1997 dankzij zijn romantische schoonheid opgenomen in het UNESCO-werelderfgoed.

Dus Piraten, wat denken jullie? Zijn jullie klaar voor een ontspannen weekend om de meest fantastische plekken van Europa te ontdekken? En vooral, ken je er nog meer?

Een juridisch probleem melden