VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Inspiratie
  • 6 trucs om te besparen op bagage wanneer je gaat vliegen
Boarding, flight, Plane

6 manieren om geld te besparen door slim in te pakken ✈️🧳

Deze trucs zijn je redding tijdens je volgende vakantie!

Gepubliceerd door
Caitlin Moore·1-6-2023
Delen

Heb je ook wel eens meegemaakt dat je supergoedkope vluchten met Ryanair boekt en dan meer betaalt voor de bagage dan voor de vlucht zelf?

Wij weten hier wel raad mee! Met deze tips hoeft dit nooit meer te gebeuren, want je kan eenvoudig geld besparen op de kosten van extra bagage.

1. Zorg dat je koffer de juiste afmetingen heeft

Als je er nog geen hebt, kan een investering in de aankoop van bagage van de juiste grootte die de luchtvaartmaatschappij vereist, je op lange termijn veel geld besparen. Bij de meeste goedkope luchtvaartmaatschappijen mag je een klein stuk bagage meenemen dat je onder de stoel voor je kunt opbergen. De grootte varieert per luchtvaartmaatschappij, maar wij raden je aan bagage te kiezen die de maximale afmetingen heeft die door de luchtvaartmaatschappij van je voorkeur wordt toegestaan. Kies bagage met veel verschillende vakken, zodat je die tijdens je reis gemakkelijk kunt vullen.

2. Vul een reiskussen

Kies een reiskussen met een afneembare hoes en vul het met kleding (bij voorkeur zacht en gemakkelijk op te rollen, zoals jurkjes, shorts, T-shirts, etc.) De beveiliging is niet verantwoordelijk voor wat er precies in je bagage zit, zolang het legaal is en toegestaan volgens de luchthavenvoorschriften.

3. Kies voor mini reisdispensers

Voor een kleine prijs kun jij je eigen reiskit kopen met verschillende dispensers die je kunt vullen met je favoriete toiletartikelen. Waar mogelijk, kies dan voor vaste zeepjes, die nog minder ruimte in beslag nemen, of vul speciaal gekochte tandpastabakjes met je make-up of crèmes.

4. Koop iets bij de Duty Free Shop

Ongeacht de grootte van de gratis toegestane bagage kun je bij een van de luchthavenwinkels een gekochte tas meenemen. Als je bagage al vol is en je geen fanny pack of handtas mee kunt nemen, koop dan een alternatief in de Duty Free Shop en stop je tas daarin.

5. Kijk of er goedkopere manieren zijn om bagage toe te voegen

Bij EasyJet bijvoorbeeld kun je het beste je stoel kiezen tijdens het boekingsproces om geld te besparen op extra bagage. Er zijn namelijk stoelen, zoals die bij nooduitgangen, die niet alleen extra beenruimte bieden, maar waarbij ook handbagage bij de prijs is inbegrepen!

6. Het is niet belangrijk wat je inpakt, maar hoe je inpakt

Je kunt de ruimte in je bagage maximaliseren door je kleding opgerold op te bergen (in plaats van normaal opgevouwen). Wij raden je ook aan gebruik te maken van reisorganisatoren en verpakkingsblokjes om alles netjes en gescheiden te houden. Ten slotte kun je kiezen voor vacuümzakken (nog beter als ze worden verkocht met een speciale pomp, die handig is voor de terugreis!) om veel ruimte te besparen. Dit is zeker een aanrader voor tijdens de winter als je zeer gewatteerde kleding gaat meenemen.

En piraten, hebben jullie nog andere tips?

Een juridisch probleem melden