VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

airplane, plane

De prijzen voor vliegtickets in Nederland schieten de lucht in

Ahoy Piraat!

Vliegen naar je droomvakantie is flink duurder geworden. De prijzen van vliegtickets vanuit Nederland zijn sinds 2019 maar liefst 84% gestegen! Waarom? De beruchte vliegbelasting en meer! Lees hier snel verder.


Gepubliceerd door
Grace·4-7-2024
Delen

Inflatie

Volgens een recent rapport van ING Research, gebaseerd op CBS-cijfers, zijn de prijzen van vliegtickets vanuit Nederland sinds januari 2019 maar liefst 84 procent omhooggeschoten. Ja, je leest het goed: dat is meer dan vier keer de inflatie! En dat is nog niet alles, want Nederland voert hierin de troepen aan; nergens in Europa zijn de ticketprijzen zo hard gestegen.

Vliegbelasting

De boosdoener is de beruchte vliegbelasting, die sinds 2021 met een sprong van €7,95 naar een stevige €29,05 per ticket is gestegen. Voor vluchten binnen Europa is dit een flinke klap voor je reisbudget. Luchtvaartanalist Rico Luman van ING vertelt het AD dat deze stijging vooral Europese reizen hard raakt. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt verwacht dat de belastingen alleen maar verder zullen stijgen.

Crisis luchtvaartsector

Maar het is niet alleen de vliegbelasting die de prijzen de pan uit doet rijzen. De luchtvaartsector heeft ook te kampen met tekorten aan toestellen, onderdelen en personeel, en de kerosineprijzen blijven hoog. Ondanks dat we bijna weer op het niveau van vliegreizen van voor de coronacrisis zitten, blijven de kosten maar stijgen.

Dus, vakantiepiraten, het lijkt erop dat je binnenkort je spaarpot flink moet schudden voor dat welverdiende tripje. Maar geen zorgen, wij staan nog steeds voor jullie klaar om de beste deals te scoren zodat je nog steeds die droomreis boeken zonder bankroet te gaan!

bron

Een juridisch probleem melden