VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Van en naar Brussels South Charleroi Airport zullen volgende week minder vluchten gaan
Ryanair, shutterstock

Ryanair-piloten staken op 14 & 15 augustus

Er zal op 14 & 15 augustus aanstaande wederom een staking zijn van de piloten van Ryanair in België. Dit is de tweede tweedaagse staking op het vliegveld Brussels South Charleroi deze zomervakantie. De vorige staking, die eind juli plaatsvond, leidde tot de annulering van bijna 100 vluchten.

Gepubliceerd door
Kiki·12-8-2023
Delen

Aankomende maandag en dinsdag zullen reizigers die met Ryanair via Brussels South Charleroi Airport vliegen te maken krijgen met annuleringen. Voor de tweede maal deze zomervakantie zullen de piloten van deze vliegmaatschappij staken. De vorige tweedaagse staking die plaatsvond eind juli leidde tot de annulering van bijna 100 vluchten.

Het is nog niet bekend welke vluchten worden getroffen door de stakingen op 14 en 15 augustus. Brussel Charleroi raadt de passagiers die op deze dagen van plan zijn te vliegen aan om hun vluchtstatus te controleren voor vertrek en om contact op te nemen met Ryanair.

De reden voor deze stakingen is de loonsverlaging van bijna 20% die aan het begin van de COVID-19 pandemie is ingevoerd en die nog steeds van kracht is. Deze COVID-19 overeenkomst loopt af in oktober. Het is mogelijk dat meer stakingen worden aangekondigd tot deze tijd zolang Ryanair de verlaging niet ongedaan wil maken.

Bronnen: Charleroi Airport & vrtnws.be

Een juridisch probleem melden