VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Blue Lagoon in IJsland tijdelijk gesloten
The Retreat at Blue Lagoon Iceland

Blue Lagoon in IJsland tijdelijk gesloten vanwege vulkanische activiteit 🚨

Een van IJslands meest iconische toeristische bestemmingen, de Blue Lagoon, is de komende week gesloten vanwege een toename van vulkanische activiteit na een reeks aardbevingen.

Gepubliceerd door
Katrina Kerr·10-11-2023
Delen

Blue Lagoon in IJsland tijdelijk gesloten vanwege vulkanische activiteit

Uit voorzorg voor zowel de gasten als het personeel van het resort is er besloten om de Blue Lagoon tijdelijk te sluiten.

Al sinds 25 oktober is er een golf van aardbevingen in de regio en afgelopen nacht werd iedereen daar wakker geschud door een beving met een magnitude van 4,8, de sterkste tot nu toe.

De activiteit rond de Blue Lagoon heeft geleid tot een opeenhoping van magma onder de grond rond het schiereiland Reykjanes. Het magma is geregistreerd op een diepte van ongeveer vijf kilometer en als het naar de oppervlakte begint te bewegen, kan het leiden tot een vulkaanuitbarsting. Hoewel er geen duidelijke tekenen zijn dat het magma zich naar de oppervlakte beweegt, merken wetenschappers op dat de situatie op korte termijn kan veranderen.

Het schiereiland Reykjanes aan de zuidwestkust van IJsland bevat een vulkanisch systeem dat sinds 2021 drie keer is uitgebarsten, nadat het 800 jaar inactief was geweest.

In het ergste geval zou lava de stad Grindavík en de Blue Lagoon bedreigen, samen met de pijpleidingen die warm water naar duizenden huizen leiden die worden verwarmd met geothermische energie.

Vandaag deelde het bedrijf mee dat het resort gesloten blijft tot minimaal 16 november.

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Een juridisch probleem melden