VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Cave, cenotes, Diving

De 10 mooiste duikplekken ter wereld

Als piraten reizen we niet alleen graag over land, maar ook onder water. 🐚 Ben je gefascineerd door duiken en snorkelen?

Van kleurrijke koraalformaties, onderwaterbossen en gezonken schepen tot haaien, walvissen en andere zeedieren - elke duiker heeft zijn favorieten en dankzij de enorme onderwaterwereld op aarde is er altijd wel iets nieuws te ontdekken. Laat ons je inspireren! Duik met ons mee de zee (en andere wateren) in. Omdat er zoveel keuze is, hebben we speciaal voor jou een lijst met onze favoriete duikplekken samengesteld! 😍

Gepubliceerd door
Leonie·2-6-2023
Delen

Sharm el Sheikh, Egypte

De levendigheid van het koraal en het visleven in de Rode Zee is ongeëvenaard, vooral in Zuid-Sinaï. Beroemde duiklocaties zoals de Blue Hole, ook wel bekend als 's werelds gevaarlijkste duiklocatie; Shark Reef, een rif dat zich 750 meter in zee bevindt; en Thistlegorm, een van 's werelds beroemdste scheepswrakken, trekken duikers uit de hele wereld naar het gebied rond Sharm El-Sheikh. Zuid-Sinai is echter niet alleen voor ervaren duikers, het is de perfecte plek om te leren duiken. Dat komt omdat veel van de prachtige riffen in ondiep water liggen en gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf het land, er is weinig stroming in de Rode Zee, en de watertemperatuur daalt niet onder de 21 °C, waardoor duiken het hele jaar door aangenaam is.

🏴‍☠️ Piraten Tip: Wij bevelen Sukoon Guest House en Red Sea Tribe en Scuba Seekers duikcentra in Dahab aan, die beide rustig en centraal gelegen zijn.

Malediven

De eilanden van de Malediven bieden enkele van de meest ongelooflijke duikmogelijkheden ter wereld. Driftduiken is de populairste vorm van duiken op de Malediven, waarbij je je door de stroming laat meevoeren langs de riffen. Het is een ongelooflijke ervaring omdat het aanvoelt of je vliegt! De riffen op de Malediven zijn nog erg intact, omdat het behoud van zeldzame soorten en de bescherming van de riffen hier erg belangrijk zijn. Dit is een van de redenen waarom er hier meer grote en kleine vissen zijn dan waar ook ter wereld. De watertemperaturen zijn het hele jaar door ideaal, maar de beste tijd om te duiken is tussen oktober en april.

🏴‍☠️ Piraten tip: Bekijk de fantastische Fihalhohi waterbungalows, die ook beschikbaar zijn met vluchten en all-inclusive basis!

De Galapagos eilanden

De Galapagoseilanden bestaan uit 13 hoofdeilanden, 6 kleinere eilanden en 40 eilandjes. Door hun afgelegen ligging in het midden van de Stille Oceaan hebben ze hun eigen ecosysteem ontwikkeld vol unieke onderwaterwezens - waaronder Galapagos-schildpadden, blauwvoetige boobies en Galapagos-haaien. Zeeleeuwen, hamerhaaien, zonvissen en ongelooflijke scholen vis kenmerken ook de onderwaterwereld van de eilanden. Een van de bekendste en populairste bestemmingen is Wolf & Darwin - een uitdagende duiklocatie vol walvishaaien, dolfijnen, zeeleeuwen en andere haaiensoorten. Vanwege de walvishaaien, die vooral tussen juli en december te zien zijn, wordt deze periode beschouwd als het hoogseizoen. Ongelooflijke onderwaterervaringen kunnen het hele jaar door worden opgedaan in de Galapagos, dus we raden geen bepaalde tijd van het jaar aan.

Yucatan, Mexico

Of het nu gaat om grotduiken of kleurrijke koraalriffen - het Mexicaanse schiereiland Yucatan is de plek bij uitstek voor duikers. Veel grote vissen spartelen hier in het water, de riffen zijn kleurrijk en divers en de duikomstandigheden zijn rondom perfect - zelfs voor nieuwkomers. Het grottenstelsel van de Cenotes geldt echter als het duikhoogtepunt van Yucatan - ook omdat het een van de meest unieke duikplaatsen ter wereld is. Hier ontdekt u overblijfselen van de Maya-cultuur die deze grotten ooit bewoonde. Zij zagen in de grottenlabyrinten de toegang tot een ander leven en gebruikten ze regelmatig voor ceremonies en rituelen. In principe is duiken in de cenotes geen uitdaging, want het zoete water is erg rustig en de duiken vinden meestal plaats op 5-10 meter diepte. Toch zouden beginners die zich ongemakkelijk voelen in het donker of snel in paniek raken in kleine ruimtes, moeten overwegen of een duik in de cenotes wel geschikt voor hen is. In de cenotes kan het hele jaar door worden gedoken, maar de omstandigheden zijn het beste van mei tot september.

🏴‍☠️ Piratentip: Playa del Carmen en Tulum zijn de beste startpunten voor cenote duiken. Als je liever kleurrijke koralen en vissen in zee ziet, kun je het beste duiken op het eiland Cozumel!

Rajat Ampat, Indonesië

Raja Ampat (vertaald als "Vier Koningen") is een archipel in de Indo-Stille Oceaan ten westen van Nieuw-Guinea en herbergt enkele van de meest diverse en intacte koraalriffen ter wereld. Ongeveer 80% van de flora en fauna van de onderwaterwereld wordt in Raja Amat aangetroffen. De riffen liggen dicht bij de kust en de kans is groot dat je tijdens je duik alleen bent - Raja Ampat wordt gewoonlijk slechts door een paar boten met duikers bezocht. Enorme manta's, tonijn, napoleon lipvissen, schildpadden, dolfijnen, koraalformaties en bossen kenmerken Raja Ampat. Het klimaat en de watertemperatuur zijn het hele jaar door vrij constant. Manta's zijn het best te zien van september tot april. Tussen haakjes: Bij nachtduiken in Raja Ampat is zelfs de zeldzame 'wandelende haai' te zien.

🏴‍☠️ Piraten Tip: Verblijf en duik bij Kri Island Eco Resort.

Komodo National Park, Indonesië

Het Komodo Marine National Park, dat tussen de eilanden Sumbawa en Flores in Indonesië ligt, is ook een van de meest biodiverse gebieden ter wereld. Van kleurrijke koraalriffen tot grote vissen en zeldzame macro-dieren, de 55 duikplaatsen in het Komodo Marine Park bieden iets voor elke ervaren duiker. De stromingen hier kunnen soms vrij sterk zijn, waardoor het voor beginnende duikers een beetje gevaarlijk is. Safari's naar Komodo Nationaal Park kunnen ook gemakkelijk worden geboekt vanaf Flores of andere eilanden, en enkele van de populairste sites zijn Castle Rock, Batu Bolong en Manta Point.

Pamilacan Island, Filippijnen

Het koraaleiland Pamilacan is een afgelegen paradijs even ten zuiden van Bohol. Naast de prachtige koraalformaties in het zeereservaat aan de noordwestkant van het eiland zijn er vaak dolfijnen, walvishaaien en manta's te zien. Vlakbij ligt ook Snake Island, een verzonken eiland waar regelmatig vlindervissen, schorpioenvissen, witpuntrifhaaien en zeeslangen te zien zijn. De beste tijd om in Pamilikan te duiken is van maart tot juni, maar dolfijnen en kleine walvissen kunnen het hele jaar door worden gezien.

Coron, Filippijnen

Coron Bay wordt beschouwd als een van de beste wrakduikgebieden ter wereld. Het grootste en meest indrukwekkende wrak is de Kyokuzan Maru, die ongeveer 168 m lang is en ten noordoosten van Busuanga ligt. Binnenin vind je auto's en vrachtwagens van de Japanse marine. En als je ooit op Coron bent, mag je het unieke Barracuda-meer niet missen. Door het mengsel van zoet en zout water schommelt de temperatuur zo sterk dat duikers aan elke kant van hun lichaam een totaal verschillende temperatuur kunnen voelen. Het kale landschap in de diepte van het meer is echt een unieke ervaring!

Protea Banks, Zuid-Afrika

Protea Banks Shark Territory is een must voor liefhebbers van de echte sensatie van het duiken. Het rif ligt ongeveer 7 km uit de kust van Shelly Beach en kan vanwege de sterke stroming alleen aan de zuid- of noordkant worden gedoken. De beste tijd om haaien te zien is tussen november en mei, maar dan zijn de stromingen ook het sterkst. Het zicht is meestal niet erg goed (maximaal 15 meter) en je duikt in het diepe blauw zonder herkenningspunten, wat betekent dat je plotseling een hamerhaai van 6 meter naast je kunt hebben!

Duiken met haaien bij Protea Banks is een onvergetelijke ervaring, maar echt alleen aan te raden voor ervaren duikers.

Kaapstad, Zuid-Afrika

Rond Kaapstad wachten je nog meer ontmoetingen met haaien. Koe- en blauwe haaien, dansende zeehonden en magische kelpwouden zijn aan de orde van de dag. De beste duikplekken zijn Duiker Island, waar je nieuwsgierige pelsrobben kunt zien, de SS Mendi, een historisch scheepswrak uit 917, en natuurlijk de beroemde kelpwouden van False Bay, een magisch onderwaterlandschap van dichte vegetatie.

Boten gaan voor de meeste van deze duiken diep de zee op. Het water is vrij koud en de stromingen zijn vaak sterk, waardoor veel van de duikstekken in Kaapstad een behoorlijke uitdaging vormen.

Zo, we hopen dat je duik-bucketlist nu vol is. Natuurlijk zijn er nog talloze andere mooie plekken om te duiken 🐠

Een juridisch probleem melden