• Home
  • Het logboek
  • De eerste vlucht in Polen met een volledig vrouwelijke crew!
Airplane, flight, Plane

De eerste vlucht in Polen met een volledig vrouwelijke crew!

Polen is vrouw! EnterAir, een Poolse chartermaatschappij, kan trots zijn op een mooie prestatie. Op 24 maart was er een vlucht met een volledig vrouwelijke bemanning!

Patryk
Gepubliceerd door
Patryk
21-4-2022
Delen

De Enter Air-vlucht die geleid werd door Kapt. Katarzyna Kapitan voor de route Warschau - Hurghada werd voor beide richtingen door een volledig vrouwelijke crew uitgevoerd. Dit was de eerste Enter Air-vlucht en tevens de eerste vlucht in Polen die door een volledig vrouwelijke crew uitgevoerd werd.

Naast de kapitein of hoofdpiloot namen nog zes andere vrouwen deel aan de vlucht, namelijk de eerste officier of copiloot Magdalena Tubylewicz en de stewardessen: Zuzanna, Karolina, Katarzyna, Zuzanna en Aleksandra, die voor de passagiers zorgden.

Moge dit eerder regel dan uitzondering zijn!

Een leuk feitje is dat de naam van de kapitein Kapitein is ;) Het is dus Kapitein Kapitein.

Enter Air is opgericht in november 2009. De inaugurele vlucht werd gemaakt op 25 april 2010 en het was een vlucht van Warschau naar de nieuwe Tunesische luchthaven Enfidha. Het bedrijf houdt zich bezig met chartervluchten, dus je vliegt vaak met hen op vakantie als je met deze Poolse chartermaatschappij vliegt.