VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Bedrock, Cloud, Jordan

De filmlocaties van "Dune"

Gisteravond (27/28 maart) zijn de Oscars uitgereikt! Dune - een Amerikaans-Canadese science fiction film uit 2021 geregisseerd door Denis Villeneuve, gebaseerd op de gelijknamige roman van Frank Herbert, ontving maar liefst 6 prijzen in de volgende categorieën :

BESTE ORIGINELE MUZIEK (Hans Zimmer)

BESTE INSTALLATIE

DE BESTE GELUIDSBEWERKING

DE BESTE SCENOGRAFIE

BESTE SPECIALE EFFECTEN

BESTE FOTO'S

De belangrijkste filmlocaties staan ​​hieronder vermeld.

Gepubliceerd door
Jackie Sparrow·19-9-2023
Delen

"Dune" werd gefilmd in de Origo Studios in Boedapest. Ook werden er scènes gefilmd in Jordanië , Noorwegen en Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten.

Jordanië

Al meer dan 50 jaar verschijnt de beroemde Wadi Rum-woestijn in Jordanië op Hollywood-schermen. In de film "Dune" vormt Wadi Rum het decor voor de woestijngebieden van de planeet Arrakis.

Noorwegen

Hier werden verschillende locaties gebruikt:

Caladan - Het eiland Kinn, plaatselijk bekend als Kinnaklova, is een planeet van de familie Atreides, plaatselijk bekend als Kinnaklova.

Het strand waar Paul Atryda naar de laatste zonsondergang kijkt voor zijn reis naar Arrakis, is het strand van Myresanden op het schiereiland Stadlandet aan de kust van Nordfjord :

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

De Rub 'Al Khali-woestijn, ook wel bekend als de lege wijk, en de Liwa-oase, is een ander decor voor Arrakis. De filmplaneet staat bekend om zijn gebrek aan water en vegetatie.

Boedapest, Hongarije

"Dune" werd tevens gefilmd in de Origo Studios in Boedapest - een van de grootste filmstudio's in Europa. De Hongaarse regering heeft filmploegen, waaronder de Dune-crew, toestemming gegeven om binnen te komen op een moment dat de wereld vanwege de pandemie op slot ging. De Origo Studios produceerde daarnaast films als "Inferno", "A Good Day to Die Hard" en "Blade Runner 2049".

Een juridisch probleem melden