VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

DMO Tenerife

De 9 leukste outdoor activiteiten op Tenerife

Ahoy Piraat!

Tenerife is de perfecte bestemming voor iedereen die van sport houdt; ongeacht je niveau. Of je nu een topatleet bent of gewoon een dagje rustig wil wandelen, het kan allemaal op Tenerife.

Wist je trouwens dat veel topsporters uit de fiets-, tennis- en voetbalwereld trainen op Tenerife?

In het lijstje hieronder hebben wij de top 9 leukste outdoor activiteiten voor jou op een rijtje gezet.


Gepubliceerd door
Tigo·15-4-2024
Delen

1. Fietsen

Dankzij het gunstige klimaat kun je het hele jaar door goed fietsen op Tenerife.

Je kan er mountainbiken (meer dan 200 km aan bospaden), wielrennen of met een e-bike op pad gaan. Er is een uitgebreid netwerk van routes met verschillende moeilijkheidsgraden. Of je nu op zeeniveau fietst of op een hoogte van meer dan 2.000 meter, het kan allemaal op Tenerife.

PS: het dragen van een helm is hier verplicht.

2. Wandelen

Tenerife is meer dan alleen maar zon, zee en strand. Groene valleien, grillige rotsformaties en imposante vulkanen; ook dat is Tenerife.

Op Tenerife kun je prachtig wandelen met meer dan 1500 kilometer aan wandelpaden door wel 43 natuurgebieden. Onderweg kijk je je ogen uit bij de vele inheemse plantensoorten, de kleurrijke vogels en spectaculaire uitzichten.

Tijdens het wandelen kom je ook vaak voorbij schattige kleine dorpjes waar de lokale bevolking je vriendelijk begroet. Omdat Tenerife een mild klimaat heeft, is het ideaal om te wandelen. Wees altijd wel voorbereid op het feit dat het weer kan omslaan, neem dus naast zonnebrand ook een jasje mee als je in het noorden gaat wandelen. Wandelen op Tenerife is een bijzondere ervaring!

3. Golfen

Tenerife is een paradijs voor de golfliefhebber!

Het uitzonderlijk goede klimaat met bijna 300 dagen zon per jaar staat garant voor eindeloos veel golfplezier. Wat is er nu mooier dan golfen met uitzicht op de zee of met El Teide op de achtergrond. 
Verdeeld over het noorden en zuiden van het eiland vind je acht golfbanen en twee pitch & putt banen.

Over balsporten gesproken: je kan trouwens ook prima tennissen of padel spelen op Tenerife.

4. Duiken

Tenerife is één van de beste duiklocaties van Europa door de diversiteit aan vissen en de vele vulkanische rotsformaties. Doordat er relatief weinig plankton wordt geproduceerd is er veel licht onder water en kan je alles ongelooflijk helder zien.

Zodra je in het water duikt, spot je zeeschildpadden en mantaroggen. Verder kan je hier ook makrelen, sardientjes, dolfijnen, morenen, inktvissen en nog veel meer prachtige vissen spotten.

Er zijn meer dan 40 duiklocaties langs de kust. Je kan het hele jaar door prima duiken met een zicht van 10 tot 30 meter. De watertemperatuur is altijd constant tussen de 19 en 24 graden Celsius.

Piraten tip: je kan hier ook duiken naar scheepswrakken! Zo is er El Condesito, een vrachtschip met cementzakken dat strandde op de kustlijn nabij Punta Rasca in het zuidelijke puntje van Tenerife.

5. Wind- en kitesurfen & windfoiling

Voor wind- en kite surfers is er geen betere plek dan Tenerife om te genieten van de harde wind en perfecte golven. Hét surfparadijs is het zuidoostelijk gelegen El Médano waar je zowat 300 winderige dagen per jaar hebt!

Het water is zowel in de zomer als in de winter aangenaam warm waardoor je in feite het hele jaar door kan windsurfen met een gunstige oostelijk/ noordoostelijke wind. In de winter is de windsnelheid tussen de 10 en 25 knopen en in de zomer tussen de 15 en 30 knopen.

Wat zijn de beste plaatsen om te wind- of kitesurfen? 


  • El Médano - ideaal voor een gemiddeld of hoog niveau.

  • El Cabezo - geschikt voor ervaren sporters.

  • Playa de Las Américas - ideaal voor een gemiddeld of hoog niveau

  • La Tejita - geschikt voor alle niveaus

6. Surfen & bodyboarden

Elke tien minuten is er wel een golf op Tenerife.

De grootste golven vind je in het noorden en noordwesten van het eiland. De golven in het zuiden en zuidwesten zijn iets kleiner. Surfen en bodyboarden kan het hele jaar door. Maar over het algemeen is de zee iets ruiger tussen oktober en april en iets rustiger in de zomermaanden.

Tenerife is dan ook de ideale plek voor surfers van alle soorten en voor alle niveaus. De meeste plaatsen zijn geschikt voor gevorderden en experts, maar er zijn ook zeker leuke plekken voor beginners (zoals bijvoorbeeld het strand van La Izquierda del Conquistador)!

7. Kajakken & suppen

Kajakken en suppen zijn populaire activiteiten op Tenerife en wij snappen wel waarom!

Ontdek de bijzondere vulkanische grotten die in de kliffen van het eiland zijn gevormd, peddel langs de indrukwekkende rotskliffen en neem een verfrissende duik in het water voor de nodige verkoeling.

8. Speleogie & klimmen

In Icod de los Vinos in het noordwesten van Tenerife vind je de grootste vulkanische tunnel van Europa: de Cueva del Viento (grot van de wind).

Deze grot is ongeveer 17 kilometer lang en heeft een uitgebreid ondergronds gangenstelsel waarvan er ongeveer 250 meter open is voor publiek. Je kan hier met een gids dit unieke gangenstelsel gaan verkennen. Zorg wel dat je een lange broek en goede schoenen aantrekt!

Voor iedereen die niet zo graag ondergronds gaat: rotsklimmen is ook een super leuke activiteit op Tenerife.

9. Vissen

Tenerife is één van de beste plaatsen om te vissen dankzij de uitstekende omstandigheden op zee. Bovendien zijn de wateren bij Tenerife een belangrijk stoppunt op de belangrijkste migratieroutes van een groot aantal vissoorten, waaronder enorme blauwe marlijnen en tonijnen.

De beste tijd om op beide soorten te vissen is van mei tot september. Uiteraard mag je niet vissen op beschermde soorten zoals rode tonijn, heek en zwaardvis. - Er zijn ook een aantal vissoorten die de kapitein moet aangeven als hij ze vangt zoals de witte tonijn en geelvintonijn.

Nog veel meer activiteiten op Tenerife

Naast de bovenstaande activiteiten is er natuurlijk nog veel meer te doen op Tenerife! Denk aan parapenten, zeilen, varen, zwemmen, etc.

Een juridisch probleem melden