VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Chamonix, France, hike

De meest duurzame bestemmingen wereldwijd 🌍

In het tijdperk van duurzaam reizen speelt het ecologische aspect een steeds grotere rol bij de keuze van het soort vakantie en de bestemming!

De "Sustainable Travel Index 2023" heeft een spannende lijst opgeleverd van de meest duurzame reisbestemmingen ter wereld. Wat denk jij, welk land staat bovenaan de lijst? Dat vertellen we je hier in dit artikel!

Gepubliceerd door
Leonie·2-9-2023
Delen

De Sustainable Travel Index 2023 is een breed onderzoek naar de duurzaamheid van landen en steden waarbinnen gereisd wordt.

De index omvat 56 indicatoren, waaronder milieu, maatschappij, economie, risico, vraag, vervoer en accommodatie. Er wordt gekeken naar duurzaam reizen en toerisme in 99 landen.

En wie had dat gedacht? 19 van de top 20 plaatsen bevinden zich in Europa! Bovenaan staat Zweden, gevolgd door Finland en Oostenrijk. Verrassende landen zijn Estland en Uruguay, die enorm zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar.

De top 20 meest duurzame vakantiebestemmingen

 1. Zweden

 2. Finland

 3. Oostenrijk

 4. Estland

 5. Noorwegen

 6. Slowakije

 7. Slovenië

 8. IJsland

 9. Letland

 10. Zwitserland

 11. Frankrijk

 12. Litouwen

 13. Denemarken

 14. Tsjechische Republiek

 15. Duitsland

 16. Portugal

 17. Kroatië

 18. Uruguay

 19. Roemenië

 20. Polen

Overigens, hoewel Europa de meest duurzame landen herbergt, werd Melbourne in Australië uitgeroepen tot de meest duurzame stad ter wereld. Maar ook Madrid en Sevilla staan aan de top.

☁️ Over milieubescherming gesproken: weet je wie de grootste CO² uitstoters zijn? De VS, China en Rusland zijn koplopers. De VS hebben meer dan 509 miljard ton CO² de lucht in geblazen - dat is maar liefst 20 procent van de wereldwijde uitstoot. Maar Duitsland staat ook op de zesde plaats, achter Brazilië en Indonesië.

Hoe kies jij je vakantiebestemming? Let je bij je keuze op duurzaamheid? 🌱

Een juridisch probleem melden