VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiƫle cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Impressions and Other Assets/kleurrijk_hsusfo

De meest kleurrijke steden ter wereld! šŸŒˆ

Moe van grijze luchten? Bekijk de meest kleurrijke steden ter wereld!Gepubliceerd door
kateebairdĀ·19-9-2023
Delen

Word je het beu om elke dag naar hetzelfde uitzicht te kijken? We hebben een lijst verzameld met enkele van de meest kleurrijke en pittoreske steden en dorpen over de hele wereld. Voeg deze toffe bestemmingen toe aan je reislijst voor 2022!

1. Chefchaouen, Blue City, Marokko

Waarom is Chefszawan deze kleur? Een theorie is dat de Joden die zich hier vestigden het opnieuw schilderden. De blauwe kleur moest hemel en paradijs symboliseren. Een andere theorie is dat de blauwe kleur muggen wegjaagt. In ieder geval valt de stad op en glinstert het met vele tinten blauw. Elk huis, straat en vele details van de stad zijn bedekt met deze kleur.

2. Trinidad, Cuba

Als je aan Cuba denkt, denk je misschien eerst aan Havana en de prachtige Caribische stranden, maar Cuba heeft meer prachtige plekken om te bezoeken! Een van deze plekken is Trinidad, gelegen in de provincie Sancti Spiritus. Momenteel staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO, maar de stad bloeide door de slavenhandel. Nu kun je de charmante hoekjes bewonderen en verliefd worden op prachtige kleuren en straten, waaronder het gemakkelijk is om dergelijke bekende oldtimers te herkennen.

3. Zalipie, Polen

Zalipie is een van de mooiste en kleurrijkste dorpen van Polen. Het is beroemd om zijn beschilderde huizen - een gebruik dat al in de 19e eeuw werd aangenomen. Eerst werd alleen het interieur van het huis versierd met bloemen, uitsparingen en andere decoraties, daarna werden ze buiten de gebouwen geplaatst. Momenteel zijn er 20 kleurrijke huizen in het dorp Zalipie.

4. JĆŗzcar, Spanje

Vanwege de blauwe kleur wordt de stad ook wel de 'Stad van de Smurfen' genoemd. Waarom? In 2011 vroeg Sony Pictures direct aan de inwoners van deze Andalusische stad of het blauw mocht worden voor de film "De Smurfen". Na de film wilden de stedelingen de nieuwe kleur van hun stad behouden en ze vinden het niet erg om toeristen te bezoeken.

5. Taichung, Caihongjuan, Taiwan

Vroeger woonden hier oud-soldaten, tegenwoordig heet Caihongjuan het Rainbow Village. Een voormalige soldaat, Huang Yung-Fu, begon het dorp te versieren en opnieuw te schilderen. Waarom? Het dorp dreigde gesloopt te worden en dat wilde hij niet laten gebeuren. Op deze manier werden veel huizen bedekt met verbazingwekkende kleuren en tekeningen en werd de plaats populair dankzij de media en toeristen. Het is geen grote plaats, maar zeker een sprookjesachtige bestemming.

6. Guatape, Colombia

Dit is een van de meest kleurrijke steden in Colombia (in de buurt van Medellin). Het is een bezoek waard, want naast het zien van de bekende berg, kun je ook een prachtig meer verkennen en Plaza de Zocalos bezoeken met de prachtige, kleurrijke huizen en straten.

7. Sighisoara, Roemeniƫ

Roemeniƫ is niet alleen beroemd om Dracula! Terwijl je in Transsylvaniƫ bent, is het de moeite waard om de middeleeuwse stad Sighisoara te bezoeken, die je zal verwelkomen met zijn charmante kleuren en smalle straatjes. Je vindt er ook goede zelfgemaakte wijn, honing en andere producten. En natuurlijk is het de perfecte plek voor een foto.

8. Menton, Frankrijk

Het stadje Menton (slechts 30.000 inwoners) ligt verscholen aan de Franse Rivera. Je herkent het aan de kleuren: goud, zalm of kers, die zich over de heuvel verspreiden.

9. Cinque Terre, Italiƫ

De vijf dorpen gelegen op de heuvels zijn de Italiaanse RiviĆØra vormen de beroemde Cinque Terre: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso. De kleurrijke steden zien er echt uit als iets rechtstreeks van een ansichtkaart!

10. Old San Juan, Puerto Rico

De oude binnenstad van San Juan sprankelt met zoveel kleuren dat je waarschijnlijk niet twee keer hetzelfde zult vinden terwijl je er omheen loopt. Een van de typische plaatsen van de koloniale tijd, vandaag trekt het massa's toeristen.

11. Burano Island, Italiƫ

Wanneer je naar Venetiƫ gaat, moet je ook zeker een boot nemen naar het eiland Burano. De lokale geschiedenis zegt dat vissers de huizen in verschillende kleuren begonnen te schilderen, zodat ze ze gemakkelijker in de mist konden vinden tijdens het vissen. Nu is dit gebruik de wet geworden en als iemand zijn huis wil schilderen, moet hij daar een vergunning voor krijgen.

12. Bo Kaap, Kaapstad

Het is een van de oudste bewoonde delen van de stad en ook een van de meest gefotografeerde. Deze historische moslimwijk glinstert met de kleuren van de regenboog - blauw, fuchsia, geel en groen vermengen zich om elke hoek met elkaar. Het zijn de kleuren van vrijheid en de viering van de Ramadan.

13. Pachuca, Mexico

Macromural de Palmitas is een kleurrijke muurschildering gemaakt door lokale graffitikunstenaars op de gebouwen van de huizen. Bezoek daarnaast zeker het David Ben Gurion Park, dat een mozaĆÆekplein heeft gewijd aan alle vrouwen ter wereld.

14. Buenos Aires - La Boca, Argentiniƫ

De wijk La Boca is beroemd om zijn kleurrijke houten huizen en charmante straatjes. Veel kunstenaars wonen en werken hier - het bewonderen van hun werken omringd door kleurrijke gebouwen is een puur genot. En vergeet natuurlijk niet om de tango te dansen!

15. Willemstad, CuraƧao

De traditie van het schilderen van de huizen in kleur werd in de 19e eeuw gestart door de burgemeester van de stad, Albert Kikkert. Volgens een lokale legende worstelde hij met migraine die onder meer werd veroorzaakt door het weerkaatsen van de zon op de witte gebouwen van de stad. Hij beval daarom dat ze in elke andere kleur dan wit moesten worden geschilderd. Tegenwoordig maken ze deel uit van het UNESCO-erfgoed en trekken ze veel toeristen.

Een juridisch probleem melden