VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Bonnieux, Countryside, Farm

De mooiste dorpen van de Provence 🇫🇷

Zuid-Frankrijk heeft veel te bieden. Naast de schitterende stranden aan de Côte d'Azur is een uitstapje naar het binnenland ook zeker aan te raden.

Gepubliceerd door
Steffi·17-6-2023
Delen

Er is veel te zien wanneer je vanuit de kust in Zuid-Frankrijk naar het binnenland rijdt. Zo kom je onder andere langs lavendelvelden en wijngaarden wanneer je over de kronkelende (berg)weggetjes rijdt. Maar ook de steden in de Provence zijn zeker moeite waard. Wij zetten de mooiste voor je op een rijtje!

Lourmarin

We starten met onze absolute favoriet: Lourmarin. Het stadje telt zo'n 1600 inwoners en ligt op ongeveer een uur rijden van Marseille. In het centrum vind je verschillende sfeervolle cafés en restaurants. De huizen zijn prachtig bewaard gebleven en lenen zich dan ook perfect voor een mooi fotomomentje net zoals het kasteel van Lourmarin! Als je van zoetigheid houdt, moet je zeker even langs Glaces RAVí gaan.

Bonnieux

Vanuit Lourmarin kun je binnen 20 minuten het volgende prachtige stadje bereiken: Bonnieux. Het is hier iets rustiger, maar nog altijd een korte stop waard, al is het maar voor het geweldige uitzicht vanaf de hoofdstraat Cr Elzéar Pin.

Gordes

Gordes is misschien wel het meest bekende dorp van Frankrijk. Zelfs in het laagseizoen is het er druk - zo druk dat het moeilijk kan zijn om een parkeerplaats te vinden.

Maar het is dan ook wel echt heel bijzonder. Het beste uitzicht over Gordes heb je volgens ons vanaf het uitkijkpunt op de Rte de Cavaillon. Bij Le Teston kun je lekker eten.

Moustiers-Sainte-Marie

Niet ver van de beroemde Verdon-kloof ligt Moustiers-Sainte-Marie. In dit stadje kun je lekker rondslenteren door de kronkelende straatjes of het lokale museum. Ook vind je er tal van keramiek winkeltjes. Dit soort keramieke kunstwerken worden namelijk sinds de 17e eeuw in het stadje gemaakt. Als je de kapel Notre-Dame-de-Beauvoir wilt bezoeken, zul je eerst een stenen trap met maar liefst 262 treden moeten beklimmen.

Banon

In de zomermaanden, wanneer de lavendelvelden prachtig paars kleuren, is Banon een geliefde bestemming. Het middeleeuwse dorp wordt omringd door lavendelvelden en is daarom een populaire plek om foto's te maken. Het dorp is daarnaast bekend om de Banon kaas, een geitenkaas.

Een juridisch probleem melden