VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Impressions and Other Assets/shutterstock_1497234923_pxki1p

De top 10 gevaarlijkste bestemmingen voor toeristische reizen in 2023!

Ahoy Piraat!

Voor het nieuwe jaar hebben veel mensen het idee om een nieuwe reis te boeken. Daarom heeft de Britse krant Daily Express besloten haar lezers een ranglijst aan te bieden van meest gevaarlijke bestemmingen voor 2023, waarschijnlijk om het gezegde te kunnen volgen "als je ze kent, vermijd je ze"!

De rangschikking is voornamelijk gebaseerd op misdaadcijfers van de World Population Review en daarom wordt er geen rekening gehouden met andere belangrijke criteria. Desondanks kan het een handig hulpmiddel zijn om na te denken over je volgende vakantie, misschien om specifieke plaatsen te vermijden die recentelijk riskanter zijn geworden. Alle details hieronder!

Gepubliceerd door
Tribordo·30-1-2023
Delen

De gevaarlijkste bestemmingen ter wereld voor 2023

In de ranglijst van de 10 gevaarlijkste bestemmingen voor 2023 opgesteld door de Daily Express, zijn er ook zeer toeristische bestemmingen, zoals Brazilië of Jamaica: hun aanwezigheid in de ranglijst betekent natuurlijk niet dat ze volledig vermeden moeten worden, maar dat we, als we ze willen bezoeken, de nodige voorzorgsmaatregelen moeten nemen en ons misschien moeten informeren en de meest risicovolle gebieden moeten vermijden.

De rangschikking is uiteraard gedeeltelijk en voornamelijk gebaseerd op de gegevens met betrekking tot de misdaadcijfers van de World Population Review. Ze berekenen de misdaadcijfers van elk land door de gerapporteerde misdaden te vergelijken met de totale bevolking, en verwijzen gemakshalve naar 100.000 inwoners. daarom wordt er geen rekening gehouden met andere belangrijke criteria, zoals bijvoorbeeld landen die zich momenteel in oorlogsgebieden bevinden (zie Oekraïne).

Desondanks kan het een handig hulpmiddel zijn om na te denken over je volgende vakantie, misschien om specifieke plaatsen te vermijden die recentelijk riskanter zijn geworden. Alle details hieronder!

Zoals je kunt zien, maken maar liefst 7 landen in de top tien deel uit van Midden- of Zuid-Amerika.

Hier is de volledige ranglijst (misdaden per 100.000 inwoners):

  1. Venezuela (83,76)

  2. Papoea-Nieuw-Guinea (80.79)

  3. Zuid-Afrika (76,86)

  4. Afghanistan (76.31)

  5. Honduras (74,54)

  6. Trinidad en Tobago (71.63)

  7. Guyana (68,74)

  8. El Salvador (67,79)

  9. Brazilië (67,49)

  10. Jamaica (67.42)

Een juridisch probleem melden