VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Top 10 veiligste vliegmaatschappijen ter wereld
Europe, Iceland

De top 10 veiligste vliegmaatschappijen ter wereld

Ahoy Piraat!

De afgelopen tijd worden vliegtuigen steeds veiliger. Gelukkig maar! Vliegmaatschappijen weten immers goed te investeren in veiligheid, want de consequenties zijn groot als het mis gaat. In deze top 10 vind je slechts een Europese vliegmaatschappij, maar is dat ook KLM? Dat lees je hieronder 👇🏽

Gepubliceerd door
Pasmaatje·1-3-2023
Delen

10. Virgin

Virgin is een vliegmaatschappij dat vooral opereert in Australië en het Verenigd Koninkrijk. De meeste vliegtuigen vertrekken vanaf Londen of Manchester in het Verenigd Koninkrijk of vanaf Sydney of Melbourne in Australië. Bij zowel Virgin Atlantic als Virgin Australië hebben geen fatale ongelukken plaatsgevonden.

9. Qantas

We blijven in Australië, want een andere grote vliegmaatschappij in Australië is Qantas. Je zult verschillende internationale vluchten vinden die uitgevoerd worden door Qantas, zoals een van de langste vliegroutes ter wereld: Londen - Sydney. Qantas scoort in het algemeen erg goed en op het gebied van veiligheid heeft Qantas de 9e plek weten te scoren.

8. Air New Zealand

Op nummer 8 in het lijstje van veiligste vliegmaatschappijen staat Air New Zealand. Je raadt het al, deze vliegmaatschappij opereert met name in Nieuw-Zeeland. Toch zal je ook een aantal vluchten vinden van deze vliegmaatschappij vinden tussen Noord-Amerika, Azië en Australië van/naar Nieuw-Zeeland.

7. Etihad Airways

Dan gaan we door naar Abu Dhabi. Etihad Airways is een goede vliegmaatschappij dat in de afgelopen jaren groeiende is. Ook vanaf Amsterdam kom je zo gemakkelijk richting Azië. Etihad Airways bestaat weliswaar 17 jaar en er heeft zich bij deze vliegmaatschappij tot op heden geen incidenten voorgedaan.

6. Qatar Airways

Qatar Airways wint geregeld de strijd als beste vliegmaatschappij. Ondanks dat er ook bij Qatar Airways geen incidenten in haar 20-jarig bestaan zijn geweest, schopt Qatar zich tot de 6e plek.

5. Singapore Airlines

Singapore Airlines is ook een topper als het gaat om beste vliegmaatschappij ter wereld, maar moet wel een aantal vliegmaatschappijen voor laten gaan wanneer het om veiligheid betreft. Echter heeft deze vliegmaatschappij de vijfde plek weten te behalen. Singapore Airlines bestaat al 50 jaar en heeft gedurende haar geschiedenis één ongeluk gehad.

4. TAP Air Portugal

TAP is de enige Europese vliegmaatschappij die de top 10 weet te behalen. Deze Portugese vliegmaatschappij heeft veel vliegverbindingen tussen Europa en Noord- & Zuid-Amerika. Ook vanaf Amsterdam heb je met een overstap in Lissabon veel beschikbare routes richting Latijns-Amerika bijvoorbeeld.

3. Emirates

Deze vliegmaatschappij uit Dubai staat bekend om comfort en business class. Een luxe vlucht is net als bij Qatar zeker niet uitgesloten. Naast het comfort, wordt Emirates ook gezien als een van de veiligste vliegmaatschappijen ter wereld.

2. Alaska Airlines

Wellicht een onbekende vliegmaatschappij, maar je raadt het al waar je deze vluchten zult aantreffen. In het onherbergzame Alaska is het beste om met het vliegtuig te reizen. Alaska Airlines zet zich erg in op het gebied van veiligheid.

1. EVA Air

In dit lijstje van 2023 is EVA Air de grote winnaar. Deze vliegmaatschappij uit Taiwan is onbekender dan veel andere vliegmaatschappijen uit deze lijst, maar bij EVA Air staat veiligheid hoog in het vaandel. Ook qua comfort en service zit je hier goed, want dit is volgens Skytrax een vijfsterren vliegmaatschappij.

Helaas staat KLM niet in de top 10. In het algemeen scoort KLM ontzettend goed, maar zal op het gebied van veiligheid genoegen moeten nemen met een 18e plaats.

Een juridisch probleem melden