VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Dubai wil aantrekkelijker worden voor toeristen en schrapt de belasting op alcoholische dranken
Apartment, Architecture, Building

Dubai schrapt de belasting op alcohol

Ahoy Piraat!

Als je denkt aan Dubai, dan denk je aan sensationele winkelcentra, dure auto's en moderne gebouwen. Dubai wordt niet voor niets de stad van de toekomst genoemd.

Hier wonen vele expats en andere internationals die werken in deze bruisende woestijnstad. Voor deze mensen en voor de bezoekers gaat er nu iets veranderen. Een drankje drinken in Dubai wordt namelijk een stuk goedkoper!

Gepubliceerd door
Pasmaatje·3-1-2023
Delen

Het zal niet ontgaan zijn dat alcohol en Arabische landen niet samen gaan. Voor de islam is alcohol een zonde en is het nuttigen van alcohol vaak extreem duur. Zo ook in Dubai.

Bij wijze van test, wordt de belasting op alcohol in de Verenigde Arabische Emiraten, waaronder de steden Abu Dhabi en Dubai gedurende het jaar 2023 opgeheven. Deze belasting was 30%.

Het doel is om Dubai aantrekkelijker te maken voor toeristen. Dit land krijgt namelijk meer concurrentie van andere landen in de regio. Saoedi-Arabië heeft het land geopend sinds 2019 en Oman heeft hun visumregels versoepeld sinds vorige maand.

Daarnaast wordt het voor cafés en restaurants goedkoper om een vergunning te krijgen om alcohol te verkopen.

Proost!

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Een juridisch probleem melden