VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Een treinpas van €49 voor reizen door heel Frankrijk
Bag, Clothing, Fashion

Een treinpas van €49 voor reizen door heel Frankrijk

Zou Frankrijk, na Duitsland en Portugal, het volgende land kunnen zijn dat een treinpas van €49 introduceert dat voordelig reizen door het hele land mogelijk maakt?

De Franse president Emmanuel Macron kondigde het idee van deze pas aan, die geldig zal zijn op de lokale openbare vervoersnetwerken van het land.

Dit is wat we tot nu toe weten.

Gepubliceerd door
Marion·12-9-2023
Delen

Het is geen geheim dat het nemen van de trein tegenwoordig vaak duurder is dan vliegen. Het is om de frequentie en het gebruik van vliegreizen te verminderen en meer mensen per trein te laten reizen, heeft de Franse president zijn steun uitgesproken voor de invoering van een treinpas tegen een vast laag tarief.

Macron zei dat hij de Franse minister van Vervoer had gevraagd dit initiatief in te voeren in alle regio's die dat willen. Er zal dan ook per regio worden bepaald wat de pas gaat kosten.

Wat is de treinpas?

Het wordt een seizoenskaart wordt waarmee iedereen "onbeperkt kan reizen met Intercités of TER-treinen, voor één lage prijs". Hogesnelheidstreinen, zoals de Thalys of TGV, vallen hier dus niet onder. Ook is het idee om het uit te breiden naar het openbaarvervoernetwerk van grote steden.

Hoeveel zou deze pas kosten?

Er is nog niets besloten, maar het is de bedoeling dat de prijs van de pas in de buurt komt van die van het Deutschlandticket, d.w.z. ongeveer €49 per maand.

Wie zal van de pas kunnen profiteren?

Alle passagiers zouden in aanmerking moeten komen, zonder leeftijdsgrens.

Wanneer wordt het ingevoerd?

Ook hier is nog niets officieel bekend, maar er wordt gesproken over een mogelijke introductie volgende zomer.

Een juridisch probleem melden