VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • In de Griekse Egeïsche Zee ligt het eilandje Tilos, dat zichzelf sinds kort 's werelds eerste zero-waste eiland mag noemen.
2297189109, shutterstock, shutterstock 2297189109

Eerste zero-waste eiland ter wereld 🏝️

Ahoy Piraat!

In de Griekse Egeïsche Zee ligt het eilandje Tilos, dat zichzelf sinds kort 's werelds eerste zero-waste eiland mag noemen.

Gepubliceerd door
Jackie·30-8-2023
Delen

Ten westen van Rhodos vind je Tilos, een piepklein eiland dat slechts 745 inwoners telt. Wat dit eiland zo bijzonder maakt, is dat het sinds 2021 streeft naar een afvalvrij bestaan en dat is ze nu gelukt! Aan de hand van afvalbeheerprogramma, genaamd Just Go Zero, werd het voor de lokale gemeenschap mogelijk om (bijna) al het afval te sorteren en recyclen. Dit heeft niet alleen gezorgd voor een bewuste manier van omgaan van afval, maar bewoners hebben op deze manier ook de nodige vaardigheden voor een circulair bestaan ontwikkelt.

Op het eiland wordt nu 90% van al het afval hergebruikt of gecomposteerd. Dit is mogelijk doordat de bewoners van het eiland hun afval zeer zorgvuldig scheiden door middel van speciale vuilniszakken voorzien van een QR-code en al het afval wordt aan huis opgehaald.

Het succes is zo groot dat alle stortplaatsen op het eiland gesloten konden worden. De burgemeester van Tilos spreekt van een "groene revolutie" en ook behaalde Tilos met dit initiatief 4/5 sterren in de Zero Waste Cities Certification van de NGO Zero Waste Europe (ZWE).

Bron: Travelution

Een juridisch probleem melden