VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

happiness, People

Gelukkigste landen ter wereld 🌎🥰

Ahoy Piraat!

Hoe gelukkig voel je je eigenlijk in het land waar je woont? Volgens het World Happiness Report 2024 staat Nederland dit jaar weer in de top 10.

Hieronder kun je precies zien welke landen volgens dit report het gelukkigst zijn en waar ze op de ranglijst staan ⬇️

Gepubliceerd door
Gina·27-3-2024
Delen

Dit jaar is de 12e editie van het World Happiness Report. Dit report meet de levenstevredenheid in verschillende landen door mensen te vragen een groot aantal factoren te beoordelen, zoals sociale omstandigheden, onderwijs en misdaadcijfers. 143 landen namen deel aan het onderzoek.

Dit zijn de gelukkigste landen ter wereld:

10. Australië 🇦🇺

Australië is dit jaar twee plaatsen gestegen! Komt dat alleen door al die zonneschijn? Nee, het is zeker ook de diversiteit van het land: bruisende metropolen zoals Melbourne, badplaatsen om te surfen, adembenemende nationale parken, schitterende duikspots en nog veel meer.

9. Zwitserland 🇨🇭

Zwitserland mag dit jaar dan gezakt zijn op de ranglijst, het is nog steeds een geweldige plek om te wonen (of op vakantie te gaan)! Vooral de natuur en de romantische architectuur van de steden spelen hier een rol. Het hoge bruto binnenlands product biedt ook financiële zekerheid.

8. Luxemburg 🇱🇺

Het kleine land wordt gekenmerkt door prachtige natuur en ontspanning: nauwelijks toeristen en een lage bevolkingsdichtheid dragen hieraan bij.

7. Noorwegen 🇳🇴

De Noord-Europese landen zijn sterk vertegenwoordigd in de ranglijst! Fjorden, bergen, gletsjers, een hoog bruto binnenlands product, een hoge mate van zelfbeschikking en een hoog niveau van sociale steun maken mensen hier gelukkig.

6. Nederland 🇳🇱

Hoewel Nederland dit jaar "slechts" zesde werd en niet vijfde zoals vorig jaar, mogen we niet klagen. Nederland staat natuurlijk in de top 10 mede dankzij de mooie grachten, geweldig mooie steden zoals Amsterdam en natuurlijk een goed sociaal systeem.

5. Israël 🇮🇱

Verrassend genoeg staat Israël in de top 10. De auteurs van het rapport verklaren dit door te zeggen dat de enquêtes werden uitgevoerd vóór (de meeste van) de gebeurtenissen van de afgelopen maanden. Bovendien is een driejarig gemiddelde opgenomen in de beoordeling van de landen.

Voorheen prezen mensen de heilige plaatsen, bruisende steden en spectaculaire natuur.

4. Zweden 🇸🇪

Zweden stijgt dit jaar twee plaatsen! De hoge levenskwaliteit in Zweden valt niet te ontkennen. Veel kleine eilanden bieden ontspanning, terwijl de bruisende steden genoeg vermaak te bieden hebben.

3. IJsland 🇮🇸

IJsland blijft het op twee na gelukkigste land ter wereld. Geen wonder, gezien het IJsland een sprookjesachtige plek is! Bovendien is het misdaadcijfer extreem laag.

2. Denemarken 🇩🇰

De zilveren medaille gaat net als vorig jaar naar Denemarken! Het motto "Hygge", wat eigenlijk een gezellige manier van leven betekent, wordt hier echt uitgedragen. De sfeer is gezellig en de tevredenheid is voelbaar.

1. Finland 🇫🇮

De eerste plaats gaat dit jaar naar Finland - voor de zevende keer op rij! De redenen hiervoor zijn een ontspannen levensstijl, natuur, een laag misdaadcijfer en een hoge levensstandaard.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En waar staan België en Duitsland op deze lijst? 🇧🇪🇩🇪

België staat dit jaar op plek 16 en Duitsland is een aantal plekken gezakt en staat slechts op plek 24 (8 plekken lager dan vorig jaar).

Gelukkig liggen de meeste landen in de top 10 behoorlijk in de buurt. Wil je dus wat mee pikken van het geluk van de gelukkigste landen, hoef je helemaal niet ver te reizen.🍀

De volledige lijst vind je hier.

Een juridisch probleem melden