VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Bedrock, Bispgården, Cloud

Gratis accommodatie in Zweden, met een addertje onder het gras 🐍

Je kunt gratis overnachten in Zweden, maar de accommodatie is waarschijnlijk een houten hut zonder deuren of ramen. Zou jij het doen?

Gepubliceerd door
Steffi·15-9-2023
Delen

Volgens de Zweedse basiswet mag je (bijna) overal je tent opzetten zonder een cent te betalen. Maar als je wilt overnachten zonder het gedoe van het sjouwen met kampeerspullen, hoef je niet per se in een betaalde accommodatie te verblijven.

In Zweden zijn er ongeveer 200 hutten waar je gratis kunt overnachten, volgens Travelbook en de Zweedse toerismevereniging Visit Sweden.

De meeste zijn schuilhutten, houten hutten zonder deuren, maar er zijn ook enkele overnachtingshutten met bedden en stromend water beschikbaar.

Als tegenprestatie wordt gasten gevraagd de hutten schoon te houden en de duur van het verblijf te beperken tot één nacht. Deze gratis onderkomens kunnen niet van tevoren worden gereserveerd, wat betekent dat je je slaapplek misschien moet delen met vreemden.

Wat zeg je ervan, ben je dapper genoeg om de gok te wagen, zodat je gebruik kunt maken van deze gratis verblijven in Zweden?

Zo ja, kijk dan eens op deze website. Die geeft een overzicht van alle soorten gratis accommodatie.

Een juridisch probleem melden