VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Impressions and Other Assets/Schildpad_nalyxw

Het eiland der reuzenschildpadden op de Seychelles

Er zijn meer dan 100 reuzenschildpadden op het eiland, evenals vogels en endemische flora.

Gepubliceerd door
C. 'silver-tooth' Sharpe·19-9-2023
Delen

Ahoy piraten! Er is een eiland, vlak bij het belangrijkste eiland Mahé op de Seychellen, waar reuzenschildpadden vrij rondlopen en het eiland volledig hebben gerund en bekend staat als 's werelds kleinste nationale park! Moyenne Island is niet alleen mooi, het komt ook met een fascinerende geschiedenis met een echt eiland Robinson Crusoe en de toewijding van één man aan het creëren en beschermen van dit stukje paradijs.

Verlaten van 1915 tot de jaren 1960, Moyenne's enige eerdere gebruik was als een toevluchtsoord voor zwerfhonden en lang voordat dit gerucht ging dat het de plaats was waar piraten ooit hun schat hadden begraven.

Zelfs nu, als je er langs zou varen, zou je dichte jungle zien en niet veel anders, maar het dikke gebladerte verbergt 's werelds kleinste nationale park.

In 1962 kwam Brendon Grimshaw, een Londense krantenredacteur, over het eiland en bracht het voor een koopje € 9500.

In die tijd was de jungle in het binnenland zo dicht dat je je nauwelijks kon bewegen. Dus, in ware Robinson Crusoe-stijl, begon Grimshaw het eiland bewoonbaar te maken en huurde zelfs zijn eigen 'Man Friday' in, een lokale Seychellen-man genaamd Rene Lafortune. Samen begonnen ze aan de enorme taak om 16.000 bomen over het hele eiland te planten, evenals drie mijl aan natuurpaden.

Hoewel Grimshaw dit letterlijke paradijselijke eiland had gebouwd, was hij niet blij om het eiland te verlaten om in de toekomst in verval te laten raken. Dus, na een strijd van 20 jaar, werd het eiland in 2013 officieel erkend door het ministerie van Milieu van de Seychellen als een beschermd nationaal park, misschien wel het kleinste ter wereld met een grootte van slechts 9,9 hectare.

Nu is Moyenne Island National Park rijk aan flora en fauna met 40 endemische palmbomen, waaronder coco de mer. Er is ook een bloeiende populatie reuzenschildpadden. Grimshaw bracht in de loop der jaren ongeveer 110 Aldabra-reuzenschildpadden naar het eiland, die nu vrij rondlopen in hun natuurlijke habitat.

In feite kunnen de schildpadden hier tot 150 jaar oud worden, omdat er geen roofdieren op het eiland zijn. Het enige waar de schildpadden hier op moeten letten zijn vallende kokosnoten!

Je kunt het eiland Moyenne bereiken door een boot te huren bij Mahé of deel te nemen aan een georganiseerde tour. Veel van de tours bevatten ook een kans om te snorkelen in de kristalheldere lagunes in de buurt van het eiland.

Toen Grimshaw zoveel bomen op het eiland introduceerde - mango, cashew, kalis-dipap en pawpaw - trok het ook veel vogels aan, waardoor het eiland een lokaal vogelreservaat werd.

Perfect voor de vogelliefhebbers dus!

Als je ooit naar dit ongelooflijke eiland gaat, word je begroet door een bord met de tekst "Respecteer de schildpadden alsjeblieft. Ze zijn waarschijnlijk ouder dan jij".

Op het eiland is er zelfs een restaurant dat je kunt bezoeken, twee verborgen stranden: Pirate Cove en Cora Cove en een begraafplaats met een paar ongemarkeerde graven waarvan wordt aangenomen dat ze de laatste rustplaats van twee piraten zijn.

Dit paradijs voor schildpadden en vogeleilanden staat zeker op onze bucketlist van plaatsen om te bezoeken.

Heb je ooit de Seychellen bezocht? Heb je de kans gekregen om Moyenne Island te bezoeken? Deel je reacties hieronder!

Een juridisch probleem melden