• Home
  • Het logboek
  • Hier kan je de komende weken nog de Pride vieren! 🏳️‍🌈
csd, Pride

Hier kan je de komende weken nog de Pride vieren! 🏳️‍🌈

Na een veelste lange pauze kunnen we gelukkig weer los! Eindelijk kunnen we weer vol trots de Pride vieren. En dat kan natuurlijk in Amsterdam, maar ook op een heleboel andere plekken in Europa.

Wij hebben een kleurrijk lijstje voor jullie samengesteld waar jij de komende weken nog extatische Pride feestjes kan meepakken!

Gepubliceerd door
Tigo
22-6-2022
Delen

Pride in Europa 2022

De Pride evenementen zijn misschien wel het kleurrijkste happenings van het jaar! Tijdens de Pride zoals de naam al weggeeft, draait om trots, trost zijn op je ware ik en vooral niet bang te zijn om dat aan iedereen te laten zien.

De allereerste "Gay Pride" werd in 1970 in New York georganiseerd als demonstratie tegen het geweld en treiteringen tegen homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en de travestieten in deze tijd. Deze eerste "Gay Pride" wordt gezien als het begin van de internationale strijd om gelijke gerechten voor LGBTQIA+.

De Pride gaat over solidariteit, emancipatie en vrijheid en daar horen naast demonstraties natuurlijk ook een paar goede feestjes bij!

Amsterdam Pride - 30.07 t/m 07.08

De Pride in Amsterdam duurt deze zomer 9 dagen. Gedurende deze 9 dagen worden er meer dan 300 activiteiten en evenementen georganiseerd, waaronder demonstraties, feestjes, optochten, sport activiteiten, tentoonstellingen, voorstellingen en nog veel meer.

Berlijn Pride - 28.06 t/m 24.07

In Berlijn wordt er maar liefst een hele maand uitgetrokken om de Pride even goed in de schijnwerpers te zetten. De Berlijn Pride heeft 4 hoofdthema's: religie & spiritualiteit, FLINTA & zichtbaarheid voor lesbiennes, trans & POC / People of Color en last but zeker niet least geestelijke gezondheid en laag drempeligheid.

Parijs Pride - 25.06

In Parijs wordt er op 25 juni een optocht georganiseerd van Porte Dorée richting Place de la République via avenue Daumesnil, rue de Lyon, boulevard Beaumarchais en boulevard du Temple. Het thema van de Pride in Parijs is dit jaar:

Onze Lichamen,

Onze Rechten,

Jullie Gezichten.

Londen Pride - 02.07

In Londen worden er ook de hele maand al Pride evenementen georganiseerd, maar het grootste evenement vindt plaats op 2 juli waarbij er een optocht om 12 uur 's middags begint bij Hyde Park Corner en eindigt bij Whitehall Place om 6 uur 's avonds. Verder zijn er door de hele stad optredens en activitieten.

Madrid Pride - 01.07 t/m 10.07

De Madrid Pride, ook wel MADO genoemd, wordt begin juli goed gevierd met concerten op zes verschillende podia, feesten, tentoonstellingen, cultuur en sport activiteiten. De grote Pride Parade vindt plaats op 9 juli en gaat langs een van de hoofdstraten van Madrid: Paseo del Prado.

Stockholm Pride - 01.08 t/m 07.08

Deze zomer kan je ook Pride vieren in Stockholm. Hier staat de slogan Dags att bekänna färg (Tijd om je kleur te tonen) centraal. Op 6 augustus is er een parade door de stad en de rest van de week zijn er verschillende optredens, activiteiten en feestjes.

Milaan Pride - 16.06 t/m 03.07

De Pride in Milaan is al begonnen, maar gaat nog door tot 3 juli. De grote finale zal plaatsvinden op 2 juli met geweldige concerten in de stad.

Malta Pride - 02.09 t/m 11.09

Ook na de zomervakantie gaat het vieren van de Pride door op Malta! Hier kan je in de eerste week van september terecht voor geweldige optochten, feestjes, concerten en meer.

Nog meer Pride

Naast de hierboven genoemde plekken, wordt er natuurlijk nog op veel meer bestemmingen de Pride gevierd. Als je zelf nog leuke tips hebt, laat het vooral weten in de reacties!