VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Asia, Hong Kong

UPDATE: Hong Kong geeft een half miljoen vluchten weg 🇭🇰

Ahoy Piraat!

Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn: Hong Kong geeft gratis vluchten weg! Hoe je mee kunt doen om te winnen en de huidige toelatingseisen vind je hieronder.

Gepubliceerd door
Tobi·3-2-2023
Delen

Veel landen hebben hun reisrestricties rondom Covid-19 volledig opgeheven, maar er zijn ook nog wat landen die hierin zijn achtergebleven, waaronder Hong Kong. Gelukking komt ook daar het eind in zicht.

De meeste Covid-19 maatregelen zijn namelijk vervallen. Zo zijn verplichte hotelquarantaine na binnenkomst is inmiddels afgeschaft, is veelvoudig testen niet meer nodig en zelfs het dragen van mondmaskers wordt waarschijnlijk na het griepseizoen afgeschaft.

Om dit nieuwe tijdperk in te luiden en toeristen weer van harte welkom te heten, geven ze een half miljoen vliegtickets weg! Lees snel verder voor meer informatie over hoe jij misschien binnenkort de gelukkige winnaar bent van zo'n gouden ticket 🤩

Voor welke luchtvaartmaatschappijen zijn de tickets geldig?

De gratis tickets worden weggegeven door Cathay Pacific, HK Express en Hongkong Airlines. Deze luchtvaartmaatschappijen hebben hun vliegbasis gevestigd in Hong Kong.

Wie betaalt voor de ticket?

De Hong Kong Tourism Board stelt hiervoor 2 miljard Hong Kong dollar beschikbaar, ofwel ongeveer 260 miljoen Euro. Dit zou resulteren in een gemiddelde ticketprijs van ongeveer €520, die ook langeafstandsvluchten zou moeten dekken (vooral als sommige vluchten kortere routes omvatten en dus goedkoper zijn). De tickets werden al in 2020 gekocht bij de luchtvaartmaatschappijen als onderdeel van een hulpprogramma om het toerisme van Hong Kong weer op gang te helpen.

Hoe maak je kans op een gratis vlucht?

De give-away zal in drie fases worden uitgerold. In de eerste ronde, die loopt vanaf 1 maart, kunnen inwoners uit landen in Zuidoost-Azië zich opgeven voor de winactie. Daarop volgt de tweede ronde, vanaf april, waarbij inwoners uit China in aanmerking komen en tot slot kan vanaf mei iedereen meedoen aan de winactie.

Vanaf 1 mei kan je op deze webpagina terecht om je aan te melden voor de winactie, of ga meteen naar de websites van de luchtvaartmaatschappijen die deze prijs mogelijk maken; Cathay Pacific, HK Express en Hongkong Airlines.

De winnaars van de gratis tickets zullen op verschillende manieren worden gekozen, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, bijvoorbeeld aan de hand van trekkingen, first-come-first-served, of koop-één-krijg-één-gratis.

🔍 Bron: Hongkong Airport

Word lid van onze Facebook groep 👇🏻

Hoe kan je Hong Kong binnenkomen?

De hotelquarantaine, die lang na binnenkomst noodzakelijk was, is volledig afgeschaft. Een PCR-test is ook niet meer nodig. Houd wel rekening met het volgende voordat je het land inreist:

  • Een erkend vaccinatiebewijs (niet van toepassing op inwoners van Hongkong en reizigers van het Chinese vasteland, Macau of Taiwan). Klik hier voor meer informatie over personen die als volledig gevaccineerd worden beschouwd.

  • Binnenkomende personen uit Macau*, Taiwan of plaatsen overzee van 4 jaar of ouder moeten binnen 24 uur een RAT uitvoeren (kan zelf worden toegediend) of binnen 48 uur een op PCR gebaseerde nucleïnezuurtest ondergaan, voorafgaand aan de geplande vertrektijd van de vlucht (als u Hongkong binnenkomt via de luchthaven) of de geplande aankomsttijd (als u binnenkomt via andere grenscontrolepunten).

    Alle personen die Hongkong vanuit het vasteland binnenkomen, moeten binnen 48 uur voor de reis een nucleïnezuurtest ondergaan in de Volksrepubliek China.
    *Als de betrokken personen op de dag van, of in de zeven dagen vóór, aankomst in Hongkong op het vasteland hebben verbleven, moeten zij binnen 48 uur vóór het geplande tijdstip van aankomst een PCR-test ondergaan en een negatief resultaat verkrijgen voor binnenkomst in Hongkong.

  • Zorg voor een negatief resultaat en bewaar een foto van het testresultaat gedurende 90 dagen voor inspectie op verzoek van overheidspersoneel. U kunt uw testresultaat ook vrijwillig indienen via het "Electronic Health Declaration Form" van het ministerie van Volksgezondheid.

🔍 Bron: Hongkong Tourism Board

Een juridisch probleem melden