VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Iberostar vermindert voedselverspilling met AI
Iberostar

Iberostar vermindert voedselverspilling met AI

Ahoy Piraat!

In 2022 besloten Iberostar Hotels & Resorts en Winnow samen te werken om voedselverspilling tegen te gaan.
En dat met succes! In de eerste helft van 2023 reduceerde men de voedselverspilling met 28%.

Gepubliceerd door
florence·17-8-2023
Delen

Iberostar streeft ernaar om tegen 2025 volledig afvalvrij te zijn en tegen 2030 koolstofneutraal te worden. En daar slagen ze in dankzij hun samenwerking met Winnow. Binnen het duurzaamheidsinitiatief Wave of Change, besloten Iberostar en Winnow samen te werken. Hun doel? Jaarlijks 1600 ton voedselafval te verminderen.

Daarvoor gebruikt men AI-technologie. De Winnow AI-technologie is momenteel operationeel in 48 van de 100+ Iberostar hotels wereldwijd, waarmee wereldwijd 1.5 miljoen maaltijden per jaar worden bespaard. Het uiteindelijke doel is om jaarlijks 5.3 miljoen maaltijden te besparen.

Bron: Travelpro.nl

Foto: Iberostar Hotels & Resorts.

Een juridisch probleem melden