VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Verhuis naar Ierland en je wordt betaald
Ireland

Ierland betaalt je tot €84,000 om daar te wonen 🌈 🍀

Ahoy, Piraten!

Ierland biedt je nu tot €84.000 (ongeveer £72.000) subsidies aan als je naar één van hun pittoreske eilanden wilt verhuizen.

Hieronder duiken we verder in de details.👇

Gepubliceerd door
florence·18-7-2023
Delen

De Ierse regering heeft een aanlokkelijk initiatief gelanceerd om nieuwe bewoners aan te trekken naar meer dan dertig prachtige eilandjes vlak bij de Ierse kust.

Koop jij een huis op één van deze eilanden dat voor 1993 werd gebouwd dat minstens twee jaar onbewoond is geweest dan ontvang je een gulle premie van maximaal €84.000 (£72.000)! Je kunt alle informatie vinden op de officiële website van de Ierse overheid. 🌈🍯

Of jij nu serieus overweegt om naar Ierland te verhuizen. Of wil jij op avontuur gaan naar deze prachtige Ierse eilanden? Dan vind je hier een overzicht van enkele van deze pittoreske eilanden.

📍 Arranmore Island

Arranmore Island, gelegen voor de noordwestkust van Ierland, is het op één na grootste eiland van het land en een ideale bestemming voor wie op zoek is naar een unieke ervaring buiten de gebaande paden. Het ligt vlak bij de beroemde Wild Atlantic Way, die de hele westkust van Ierland beslaat.

Op dit eiland kun jij opwindende wandelingen maken, majestueuze kliffen bewonderen, duiken in kristalhelder water of als kers op de taart dolfijnen kijken.

Arranmore ligt op een korte veerboottocht van 15 minuten van het vasteland. Hoewel de hotelmogelijkheden op het eiland beperkt zijn, vind je er een paar campings, glampingplaatsen en een vakantiedorp. Een andere optie is om te verblijven in de buurt van Burtonport, de dichtstbijzijnde stad op het vasteland bij Arranmore.

📍 Inis Mór Island

Inis Mór Island ligt verscholen in Galway Bay en is één van de drie eilanden die samen de Aran Islands archipel vormen. Deze archipel is wild en ongetemd en vormt de laatste buitenpost van Ierland voordat het richting de Amerikaanse kust gaat.

Hier bestaat natuur die een harmonieus geheel vormt samen met een rijk cultureel erfgoed. Je kunt er zeehonden spotten, fascinerende prehistorische forten verkennen, jezelf onderdompelen in de Gaelic cultuur of jezelf trakteren op een gezellige handgebreide Aran trui waar de eilanden bekend om staan.

Het is dan ook geen verrassing dat de grootste van de Aran Islands als achtergrond diende voor de Oscargenomineerde film "The Banshees of Inisherin", met de bekende Ierse acteur Colin Farrell in de hoofdrol.

📍 Clare Island

We zetten onze verkenningstocht voort langs de westkust van Ierland en we laten ons onderdompelen in de rust en sereniteit van het eiland Clare. In de 16e eeuw werd dit eiland bekend door Grace O'Malley, een geduchte piratenvrouw 😉, die bekend stond omwille van haar opmerkelijke invloed!

Clare Island is een waar toevluchtsoord voor wandelaars en biedt je adembenemende panorama's van kliffen, de Atlantische Oceaan en een veelheid aan schapen die over het eiland zwerven 🐑.

Mis de kans niet om een excursie te maken naar dit verborgen juweeltje. Het eiland is bereikbaar via een snelle veerboottocht van 20 minuten vanaf het vasteland!

📍 Bere Island

Deze keer brengt onze reis ons naar Bere Island in County Cork in het zuidwesten van Ierland! Of je nu te voet of op de fiets op ontdekkingstocht gaat, dit kleine, ongetemde eiland zal je betoveren met zijn uitgestrekte weelderige groene weiden en de warme gastvrijheid van zijn bewoners.

Zo nu heb je alle informatie om op avontuur te gaan naar deze adembenemende regio! Als je op zoek bent naar een natuurvakantie buiten de gebaande paden, dan is een bezoek aan één van deze Tolkieniaanse eilanden precies wat je zoekt.

Een juridisch probleem melden