VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Italiaans dorp gaat boetes uitdelen voor 'treuzelende' toeristen & influencers die selfies nemen 📷
Prachtige kuststreken in Italië

Italiaans dorp gaat boetes uitdelen voor 'treuzelende' toeristen & influencers die selfies nemen 📷

Portofino aan de Italiaanse Rivièra gaat toeristen een boete van €275 opleggen voor het nemen van selfies - slecht nieuws voor influencers, maar goed nieuws voor de lokale bevolking?

Gepubliceerd door
Mad_Dog_Daniel·19-4-2023
Delen

Als je graag selfies neemt, raden we je aan Portofino in Italië links te laten liggen omdat de stad 'wachtvrije zones' invoert om te voorkomen dat toeristen en influencers blijven hangen en foto's nemen.

En als je de regels overtreedt, kun je een boete verwachten van 275 euro. 😲

De burgemeester van Portofino, Matteo Viacava, heeft gezegd dat toeristen een "anarchistische chaos" veroorzaken wanneer ze al het verkeer ophouden om selfies te nemen.

Portofino heeft een permanente bevolking van ongeveer 500 inwoners, maar tijdens de piekvakantiemaanden strijken duizenden toeristen neer in het dorp om foto's te nemen van de felgekleurde huizen en de mooie haven.

Wat denken jullie, Piraten? Is dit een redelijke reactie of een beetje overdreven?

Een juridisch probleem melden