VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Keuken Holland is na twee jaar weer geopend voor bezoekers
Clouds, Flower, Gemeente Lisse

Keukenhof Holland is na twee jaar weer geopend voor bezoekers

Na twee jaar gesloten te zijn geweest als gevolg van de corona-pandemie is een van de grootste bloemenparken ter wereld, het in Nederland gelegen Keukenhof, weer geopend.

Gepubliceerd door
Coco·19-9-2023
Delen

Keukenhof Holland, het adembenemende bloemenpark gelegen in de buurt van de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, opent na twee jaar weer haar deuren voor bezoekers. Het lentepark heeft namelijk 2 jaar lang als gevolg van de corona-pandemie haar deuren moeten sluiten. Wel geldt er nog een maximaal aantal bezoekers per dag en per tijdslot. De Keukenhof wil op deze manier haar bezoekers over de dag verspreiden en zo drukke momenten gedurende de dag voorkomen. Je zult dus een dag en tijdslot moeten uitkiezen wanneer je een uitje naar dit prachtige lentepark plant. Let er dus op dat kaartjes enkel online en niet bij het park zelf te verkrijgen zijn. Dit is dus je kans om dit bloemenpark van internationale allure zonder de menigtes te verkennen! Het park is geopend van 24 maart tot 15 mei 2022.

De Keukenhof is slechts 8 weken gedurende het jaar geopend omdat de bloemen, bollenvelden en planten gedurende de lente in bloei staan. En de diversiteit aan flora is enorm. Zo vind je er miljoenen tulpen, narcissen en hyacinten in de parken buiten. De tulp is hierbij de echte showstopper van het park. Je kunt namelijk maar liefst 800 verschillende soorten tulpen bewonderen in het lentepark! Een bezoekje aan de Keukenhof is met haar wervelwind van geuren, kleuren en tsjilpende vogels dan ook een waar feestje voor je zintuigen.

Je vindt er bovendien tal van inspiratietuinen, zoals een tuin die het doel heeft om mensen opnieuw in verbinding te brengen met de natuur, een tropisch tuin vol met palmbomen, een theetuin en een tuin die eerder iets weg heeft van een bos met al haar inheems wilde planten en bloembollen. Het is niet alleen buiten dat je van al dit moois kunt genieten. Ook binnen in de diverse paviljoenen van het park vind je verschillende bloemenshows. Deze duren over het algemeen ongeveer een aantal dagen tot een week. Daarna worden ze afgewisseld door een andere bloemenshow van bloemen of planten die op dat moment in bloei staan. Het is een waar spektakel wetende dat meer dan 600 bloemenkwekers aan de opbouw van het lentepark meewerken.

Naast bloemenshows zijn er nog tal van andere activiteiten te ondernemen in het park. Maak bijvoorbeeld een rondvaart met de fluisterboot. Deze neemt je mee op ontdekkingstocht door een landschap dat typerend is voor Nederland. Je kennis over de bollenstreek wordt hier volledig bijgeschaafd. Op zoek naar een leuk uitje voor met het gezin of familie? Ook de kleintjes zullen zich hier door de aanwezigheid van de speeltuin, en dan in het bijzonder de Nijntje speeltuin, de dierenweide en het doolhof prima vermaken. Ze kunnen zelfs deelnemen aan een speurtocht tijdens hun bezoek aan het lentepark. Op 20 april 2022 is er zelfs een Nijntje middag en tussen 2 en 6 mei bezoeken ook Fien en Teun het park.

Nu is het park met haar variëteit aan bloemenpracht natuurlijk al een plaatje op zich maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor andere vormen van kunst. Zo kun je in het park dan ook diverse kunstwerken van kunstenaars terugvinden.

Benieuwd geworden naar Keukenhof? Klik hier voor meer informatie.

Een juridisch probleem melden