VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

man at the airport

Luchthavens staan voor een drukke zomer!

Ahoy Piraat!

Brussels Airport verwacht dit weekend meer dan 275.000 bezoekers en daarmee is de zomeruittocht officieel van start gegaan. Met deze tips doorsta jij de drukte tijdens de zomervakantie.

Gepubliceerd door
florence·2-7-2023
Delen

Spanje, Griekenland of ergens ver weg? Tijdens de zomer knijpen we er allemaal graag tussenuit. Met de start van de zomervakantie in Vlaanderen is de uittocht vanuit de Benelux richting de zon officieel begonnen.

Brussels Airport staat een druk weekend voor de deur. Op zaterdag verwacht men 71.000 bezoekers en zondag ongeveer 77.000 passagiers. In het totaal schat Brussels Airport een bezoekersaantal van ongeveer 4,7 miljoen passagiers tijdens deze zomervakantie. Dat is 15% meer dan vorig jaar.

Ook al zit men met dit aantal nog niet op het niveau van voor corona, toch waarschuwen verschillende luchthavens voor een drukke zomer. De luchthavens hebben reeds enkele extra maatregelen genomen maar met deze tips is een voorbereide reiziger er twee waard.

Handige tips om de drukte te doorstaan

 1. Kom op tijd.

  Reken twee uur voor een vlucht binnen Europa en ongeveer drie uur voor een langeafstandsvlucht buiten Europa. Zo heb je meer dan genoeg tijd. Je hoeft zeker niet vroeger op de luchthaven te verschijnen. Want dan is vaak de incheckbalie van jouw vlucht nog niet eens geopend.

  Vlieg jij via Brussels Airport? Dan heeft de luchthaven deze handige tool gemaakt waarmee jij kunt berekenen hoe vroeg je op de luchthaven hoort te zijn.

 2. Respecteer de regels van de handbagage.

  Niet iedereen neemt de handbagageregels even nauw. Wat vaak resulteert in lange wachtrijen.

  Ter herinnering mogen vloeistoffen en gels enkel in een verpakking van maximaal 100 ml meegenomen worden in een doorzichtige hersluitbare plastic zak met een capaciteit van 1 liter. Uitzonderingen gelden voor babyvoeding of geneesmiddelen.

  Hier vind je ook nog een handig overzicht voor je handbagage per vliegtuigmaatschappij.

 3. Online inchecken.

  Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kan je snel en gemakkelijk online inchecken voor je vertrekt. Dat kost je weer tijd en moeite op de luchthaven en zo kan jij snel door de beveiligingscontrole en loopt alles veel vlotter.

Een juridisch probleem melden