VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Bali verbiedt toegang tot de bergen van het eiland na talrijke respectloze gedragingen
Mount Batur

Naakte toeristen: Bali voert nieuw verbod in 🚫

Ahoy Piraten,

Volgens verschillende bronnen, waaronder CNN, heeft Bali toeristen de toegang tot de 22 bergen ontzegd vanwege de respectloze houding van veel toeristen. De bergen hebben een spirituele betekenis, maar het gedrag van de bezoekers heeft geleid tot deze beperking, die zelfs gevolgen heeft voor de populaire wandeltocht naar Mount Batur.
Lees verder voor meer informatie!

Gepubliceerd door
Cipi·29-8-2023
Delen

Bali en onbeschofte toeristen

Vorig jaar werd een Russische influencer het land uitgezet nadat hij zichzelf naakt had gefotografeerd op een eeuwenoude heilige boom. In maart werd een andere toerist het land uitgezet nadat een halfnaakte foto van hem op Mount Agung viral was gegaan. Dit zijn slechts twee van de talloze voorbeelden van duidelijk gebrek aan respect van reizigers voor de natuurlijke en spirituele rijkdommen van Bali, waarop Bali met harde hand gaat ingrijpen.

Het besluit om toeristen te bannen van alle 22 bergen op het eiland werd ingegeven door een reeks van respectloze gedragingen en leidde tot de mogelijkheid van uitzetting voor degenen die deze beperking niet respecteren, zowel lokale als buitenlandse toeristen.

De bergen van Bali zijn van spirituele waarde, maar het roekeloze gedrag van toeristen tijdens excursies was voor de autoriteiten aanleiding om deze beperkende maatregel op te leggen. Zelfs de beroemde beklimming voor de zonsopgang op Mount Batur, een populaire toeristische activiteit, valt onder het verbod. Maar ondanks deze beperking biedt het eiland nog steeds een breed scala aan alternatieven voor degenen die het eiland op een respectvolle wijze willen verkennen.

Terwijl sommigen deze maatregel misschien als noodzakelijk zien om het milieu en de culturele waarde van het eiland te behouden, zullen anderen misschien teleurgesteld zijn over het verlies van de mogelijkheid om deel te nemen aan de fascinerende wandeling op de Batur berg.

Welke andere maatregelen gelden er?

Naast dit bergverbod voert Bali nog meer regels in om het gedrag van toeristen te verbeteren. Deze omvatten een verbod op het huren van motoren, dat werd ingesteld na talrijke verkeersongevallen en verkeersovertredingen door buitenlandse bezoekers.

Daarnaast overweegt het eiland om strengere regels in te voeren voor kleding en gedrag op heilige plaatsen om respect voor het lokale geloof en spirituele tradities te waarborgen. Het plan om buitenechtelijke seks te verbieden, dat in 2025 van kracht wordt, is echter niet van toepassing op toeristen.

Uiteindelijk probeert Bali een evenwicht te vinden tussen de bevordering van toerisme en de noodzaak om de cultuur, het milieu en het wederzijds respect tussen bezoekers en lokale gemeenschappen te behouden. De uitdaging is om een balans te vinden tussen de authentieke ervaring die toeristen zoeken en respect voor de heiligheid van plaatsen en tradities.

Een juridisch probleem melden