VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Navagio Beach wordt gesloten voor bezoekers
Coast, Europe, Greece

Navagio Beach wordt gesloten voor bezoekers

Navagio Beach, het beroemde scheepswrakstrand op Zakynthos, wordt gesloten voor bezoekers.

Hier vind je meer informatie over deze nieuwe maatregel en wat het inhoudt.

Gepubliceerd door
florence·26-3-2023
Delen

Navagio Beach, ook bekend als Shipwreck Beach, is DE bekendste bezienswaardigheid op het Griekse eiland Zakynthos. Tot nu toe was het bereikbaar met behulp van excursieboten. Daar maakten veel toeristen graag gebruik van om zo een bezoek te brengen aan het beroemde scheepswrak. Deze zomer wordt een bezoekje aan deze befaamde trekpleister echter niet meer mogelijk. Men heeft besloten om deze baai te sluiten voor bezoekers.

Waarom werd deze maatregel genomen?

De Anti-Seismische Planning en Bescherming Organisatie (OASP), die zich bezighoudt met de bescherming van mensen tegen de gevolgen van aardbevingen, heeft na een inspectie ter plaatse besloten dat er een verhoogd risico is op aardverschuivingen als gevolg van de erosie van de omliggende kliffen. De plaatselijke autoriteiten hebben na deze aanbeveling besloten om de baai te sluiten.

Zijn er reeds kritische incidenten gebeurt op Navagio Beach?

Ja, in september vorig jaar is er een rotsblok in de baai gevallen na een aardbeving met een kracht van 5,4. Daarna werd het strand afgesloten evenals de toegangsweg naar het uitkijkpunt boven de baai.

Is de sluiting van het strand permanent?

Niet noodzakelijk. Twee keer per jaar wordt de toestand van de baai onderzocht en wordt een nieuwe aanbeveling gedaan. Dus het is goed mogelijk dat de baai in de toekomst terug geopend zal worden.

Een juridisch probleem melden