VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Niemand zeggen, handdoekje leggen 🏖️
Impressions and Other Assets/Untitled_design_3_mitsy2

Niemand zeggen, handdoekje leggen 🏖️

We zijn allemaal wel bekend met het fenomeen handdoekje leggen bij het zwembad - zo heb je de rest van de dag gegarandeerd de beste plek. Nu heeft de strijd voor het mooiste plekje nieuw terrein gekregen: het strand. En dat zorgt voor enig conflict..

Gepubliceerd door
Jackie·6-7-2023
Delen

Ahoy Piraat!

Het is misschien een beetje een vreemd gezicht, een strand vol lege stoelen, parasollen waar nog niemand onder ligt of handdoeken die geen eigenaar lijken te hebben. Toch is het dagelijkse kost in het Spaanse Benidorm. Met name op de stranden Rincón de Loix en Torrejó. In de vroege ochtenduren tijdens de zomermaanden staan vakantiegangers vaak vroeg op om zo een plekje te bemachtigen aan de branding. De meningen over deze discutabele actie zijn nogal verdeeld.

Het is in principe niet verboden om vroeg op te staan en een plek te "reserveren". Wel is het volgens de Strandverordening van de gemeente Benidorm verboden om je spullen onbeheerd achter te laten. Spullen die zonder toezicht van de eigenaar op het strand liggen worden dan ook regenmatig weggehaald en afgegeven bij de gevonden voorwerpen door de gemeente, of verplaatst naar verderop op het strand door medestrandgangers.

Met enige regelmaat zorgt dit voor conflict tussen de zogenaamde vroege vogels en de strandgangers die later komen opdagen. Beide partijen gooien namelijk niet graag de handdoek in de ring en staan sterk achter hun mening. Wethouder voor stranden, Mónica Gómez, zegt dat bewustwording en respect naar medestrandgangers conflicten in de toekomst moeten voorkomen.

Wat denk jij? Is handdoekje leggen iets dat gewoon moet kunnen of een grote no-go?

Bron: INSpanje

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻