VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiƫle cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe nachttrein verbindt Brussel, Amsterdam en Berlijn
European Sleeper

Nieuwe nachttrein naar Berlijn šŸ‡©šŸ‡Ŗ

Reisnieuws: European Sleeper is op 25 mei 2023 een nieuwe treinroute gestart: een nachttrein tussen Brussel en Berlijn via Amsterdam! Wij vertellen jou alles wat je moet weten over deze nieuwe route. Wij waren namelijk zelf al aan boord van deze bijzondere trein.

Gepubliceerd door
CocoĀ·27-5-2023
Delen

Ahoy Piraat!

Ben jij van plan om binnenkort naar het bruisende Berlijn af te reizen? Dan hebben wij een hele leuke manier van reizen voor je gevonden: de nachttrein! European Sleeper, een Nederlands-Belgische onderneming, is namelijk op 25 mei 2023 een nieuwe treinroute tussen Berlijn en Brussel gestart. Het betreft een nachttrein die driemaals per week van Brussel naar Berlijn rijdt en omgekeerd. Onderweg stopt deze op verschillende plekken waaronder Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen.
Hieronder vind je de dienstregeling:

De route wordt nog verder uitgebreid. Zo zullen volgend jaar ook Dresden en Praag aan deze route toegevoegd worden. Duurzame stedentripjes naar Warschau of Londen zullen ook een stuk gemakkelijker worden. Zo kun je vanuit Berlijn gemakkelijk de trein (EuroCity) naar Warschau nemen. De Eurostar verbindt op haar beurt Brussel met Londen.

Er wordt nu nog een gehuurd treinstel ingezet. European Sleeper wil echter zo snel mogelijk overgaan op modernere nachttreinen.

Reisopties

Bij het boeken van je ticket, kun je kiezen uit drie opties: een zitplaats, een comfort ligplaats of een deluxe slaapplaats.

De goedkoopste optie is de zitplaats. Een stoel is al te boeken voor ā‚¬49 (vanaf Brussel) en voor ā‚¬39 (vanaf Amsterdam). Dit is inclusief stoelreservering. Er zijn zes zitplaatsen in Ć©Ć©n coupĆ©.

De comfort ligplaatsen bevinden zich tevens in een zes persoons coupĆ©. De banken kunnen hierbij omgetoverd worden tot comfortabele ligplaatsen. Je krijgt een kussen, hoeslaken en dekentje, een ontbijtje en een watertje voor onderweg. De prijzen voor een ligplaats beginnen bij ā‚¬79 wanneer je in Brussel opstapt en bij ā‚¬69 wanneer je vanaf Amsterdam vertrekt.

De meest luxe optie is de deluxe slaapplaats. Je overnacht dan in een drie persoons coupĆ© die voorzien is van comfortabele matrassen, een dekbed en een kussen. Daarnaast heb je een wasbak in je coupĆ© en word je voorzien van een handdoek, toiletartikelen, een luxer ontbijtje en een welkomstdrankje. Een deluxe slaapplaats is al te boeken voor ā‚¬139 vanaf Brussel en voor ā‚¬129 vanaf Amsterdam.

Het is overigens ook mogelijk om een privƩ coupƩ te boeken (meerprijs). Dit is echter een vereiste wanneer je met je hond reist. Snacks en drankjes kun je in de nachttrein kopen.

Tickets voor de European Sleeper zijn vooralsnog enkel op de officiƫle website van de European Sleeper te boeken:

Onze ervaring aan boord van de European Sleeper

Mijn collegaā€™s Tobi en Marc van de Duitse website Urlaubspiraten en ik waren aan boord van de eerste European Sleeper nachttrein Berlijn - Brussel. We vertellen jullie graag over onze ervaringen.

We sliepen in een zes persoons coupƩ met comfort ligplaatsen. Deze coupƩs zijn normaliter voor zes personen maar de coupƩ was die nacht speciaal voor ons drieƫn afgehuurd. We kregen die avond al ons ontbijt voor de daaropvolgende morgen: een broodje, diverse smeersels en een cracker. In de ochtend kwamen ze ons nog een warme drank naar keuze brengen. Voor het ontbijt klapten we de tafel uit in de coupƩ zodat we comfortabel konden ontbijten. We vonden het heel handig dat we de tafel in- en uit konden klappen. Door de tafel enkel uit te klappen op momenten waarop dit gewenst was, creƫer je meer ruimte in de coupƩ. Hetzelfde gold voor de ladder (om de bovenste bedden te bereiken) die je kon demonteren. De bovenste bedden waren overigens voorzien van een ruime opbergruimte. Ook was er genoeg ruimte om je tassen onder de onderste bedden kwijt te kunnen. Dit vonden we heel prettig.

We denken dat de naam, comfort ligplaatsen, goed bij deze reisoptie past. We hebben de treinreis namelijk als comfortabel ervaren. De ligplaatsen lagen namelijk best lekker en we hebben dan ook best wel goed geslapen. Het was een fijn idee dat we slapend kilometers konden maken. Wel hadden we graag WiFi aan boord gehad. Ook waren meer stopcontacten in de coupƩ fijn geweest. In onze coupƩ waren namelijk maar twee stopcontacten aanwezig. Wellicht dat dit in de toekomst zal veranderen met de komst van een modernere nachttrein.

Wij kijken in ieder geval terug op een bijzondere ervaring en zijn benieuwd hoe het nachttreinennetwerk zich binnen Europa gaat ontwikkelen. We houden jullie op de hoogte!

Een juridisch probleem melden