VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Bridge, Building, City

🚫 Nieuwe wet: De meeste Airbnb's in New York City zullen naar verwachting verdwijnen

Deze nieuwe wet zal het accommodatieaanbod in de Big Apple waarschijnlijk veranderen.

Gepubliceerd door
Tobi·6-9-2023
Delen

Voor degenen die liever in een vakantiewoning verblijven dan in een hotel, is er slecht nieuws: In New York City werd deze week een wet van kracht gesteld die al in 2021 werd aangenomen en die de markt voor vakantiewoningen opnieuw moet reguleren. Een rechtszaak die was aangespannen door Airbnb werd een paar dagen geleden verworpen door een staatsrechter.

Wat staat er in de nieuwe wet?

  • Verhuur op korte termijn, d.w.z. een verblijf van minder dan 30 opeenvolgende dagen, is nu alleen toegestaan als de verhuurder zelf aanwezig is - en in dezelfde flat of eenheid.

  • Er mogen niet meer dan twee betalende gasten worden ondergebracht.

  • Bovendien moeten alle verhuurders zich in New York registreren.

Wanneer geldt dit?

Vanaf 5 september 2023.

Wat zijn de sancties?

Verhuurders riskeren boetes tot 5.000 US dollar per overtreding.

Geldt dit alleen voor Airbnb?

Nee, andere platforms, zoals Booking.com, mogen ook geen boekingen gemaakt worden voor ongeregistreerde verhuurders en verhuursters in New York.

Wat gebeurt er met bestaande boekingen?

Onduidelijk. Je kunt het beste zo snel mogelijk contact opnemen met je verhuurder.

Zijn er elders beperkingen op korte termijn verhuur, zoals bij Airbnb?

Ja, er zijn al beperkingen op korte termijn verhuur in Barcelona, Londen, Parijs, San Francisco, Seattle, Singapore, Tokio en Vancouver, evenals in Berlijn, Hamburg en München. Ze worden ook besproken in Italië.

Een juridisch probleem melden