VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Alcoholverbod op straat op Ibiza en Mallorca
party

Alcoholverbod op straat op Ibiza en Mallorca

Ahoy Piraat!

Het is misschien bekend dat Mallorca en Ibiza veel last hebben van toeristen die daar naartoe gaan en daar 1...2...23 glaasjes drinken. De afgelopen jaren probeert de regering van de Balearen (Ibiza, Mallorca en Menorca) hier iets tegen te doen en ook nu voeren ze wetgeving in om alcoholgebruik tegen te gaan.

Gepubliceerd door
Pasmaatje·13-5-2024
Delen

Mallorca en Ibiza voeren nieuwe regels om de overlast tegen te gaan

Mallorca en Ibiza voeren nieuwe regels in om de overlast tegen te gaan. Alcoholgebruik op straat wordt verboden op verschillende plaatsen op Mallorca en op Ibiza. De regering van de Balearen, een groep eilanden (Mallorca, Ibiza en Menorca) in Spanje, heeft besloten om alcoholgebruik op bepaalde locaties op Mallorca te verbieden. Dit nieuwe beleid is bedoeld om het probleem van overmatig drankgebruik door toeristen aan te pakken. Te veel is inderdaad nooit goed.

De wet zal ten minste tot 2027 van kracht zijn, waarna de regering zal controleren of deze regels langer nodig zijn. Toeristen die betrapt worden op het drinken van alcohol in het openbaar op deze plaatsen, riskeren een boete die wel op kan lopen tot €1500. Eerder was het al verboden om in groepsverband in het openbaar te drinken; nu geldt dit ook voor individuen.

Het alcoholverbod is voornamelijk van toepassing op de vakantieoorden Playa de Palma, Magaluf en Sant Antoni, en niet op het hele eiland.

Dit is niet de eerste keer dat de eilandregering actie onderneemt tegen drankgebruik door toeristen. In 2020 werd reeds een verbod op de verkoop van alcohol in de avond en nacht ingevoerd; deze nieuwe wet is een aanvulling hierop. Ze zijn blij dat toeristen hun eiland weten te vinden, maar er zijn grenzen aan hoeverre je kunt gaan op deze eilanden.

Ondanks de nieuwe wetgeving toch een voordelige deal naar Mallorca of Ibiza?

Check alle aanbiedingen:

Een juridisch probleem melden