VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Het Indonesisch eiland sluit op 11 maart voor een dag om het Balinese nieuwjaar, Nyepi, te vieren!
Asia, Bali, Denpasar

Bali sluit voor een dag! 😮

Ahoy Piraat!

Het Indonesische Bali sluit op 11 maart voor een feest: Nyepi of het Balinese nieuwjaar. Het feest begint om 6.00 uur en eindigt 24 uur later om 6.00 uur. Tijdens het Balinese nieuwjaar mag niemand zijn huis verlaten dus ook toeristen worden verplicht om in hun accommodatie te blijven.

Gepubliceerd door
florence·2-3-2024
Delen

Bali sluit op 11 maart voor het Balinese nieuwjaar

Op 11 maart viert de Balinese bevolking, Nyepi of het Balinese nieuwjaar! Dan sluit het Indonesisch eiland voor een dag. De luchthaven gaat dicht, straatverlichting gaat uit, de wifi gaat offline en niemand mag zijn huis of verblijf verlaten, ook toeristen niet. En op sommige plekken, zoals op Nusa Penida eiland, gaat zelfs de elektriciteit uit.

Binnen de accommodatie mogen reizigers zich verplaatsen, op voorwaarde dat geluid en licht tot een absoluut minimum worden beperkt. En voor toeristen die in een hotel verblijven zijn er vaak wel activiteiten te doen die niet in volledige duisternis plaatsvinden. Omdat niemand op Nyepi zijn accommodatie mag verlaten bieden de meeste hotels speciale Nyepi-verblijfpakketten aan om iedereen in de accommodatie bezig te houden. Ze doen er alles aan om deze "stille dag" ook echt stil te houden.

Een nieuw jaar

Nyepi is een hindoeïstisch feest dat het begin van een nieuw jaar aangeeft. Het is dag waar men het eiland gaat zuiveren van de wandaden en slechte tekenen van het voorgaande jaar. Het feest lijkt onhandig voor toeristen maar voor inwoners van Bali is deze dag een erg belangrijke dag vol symboliek en vreugde. De datum van Nyepi verandert elk jaar volgens de Balinese kalender, handig om ieder jaar te controleren.

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Een juridisch probleem melden