VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Antoni Gaudi, Barcelona, Sagrada Familia

Barcelona zet harde streep door Airbnbs: kortetermijnverhuur voor toeristen definitief verboden!

Ahoy Piraat!

Ben je ooit eens in Barcelona geweest? Je bent niet de enige! Barcelona wordt gezien als een van de populairste Europese steden. Dat gaat helaas samen met overtoerisme. Omdat er steeds meer toeristen naar de stad komen, wordt het steeds moeilijker voor de eigen inwoners om huisvesting te vinden. De stad Barcelona wil dit probleem nu aanpakken, maar neemt hierdoor een heftige maatregel.

Gepubliceerd door
Gina·10-7-2024
Delen

Een Airbnb huren is een populair alternatief voor hotels in Europese steden, dat zien we ook gebeuren in bijvoorbeeld Amsterdam. Helaas gaat dat ook gepaard met problemen, zoals in Barcelona. Ook in Barcelona zorgt het grote aantal appartementen voor toeristen ervoor dat inwoners moeilijk een woning kunnen vinden. Daarom heeft de stad besloten om kortetermijnverhuur van appartementen voor toeristen volledig te verbieden.

Het plan moet eind 2028 in werking treden. De bedoeling is dat alle appartementen die nu voor kortetermijnverhuur worden gebruikt, worden verhuurd aan bewoners. Dit zou maar liefst 10.000 woningen terugbrengen naar de reguliere huizenmarkt. Dit zou enigszins verlichting moeten geven aan de oververhitte woningmarkt.

Volgens de burgemeester van Barcelona zijn de huurprijzen in de afgelopen tien jaar met bijna 70% gestegen, en de koopprijzen met ongeveer 40%. Bovendien zijn er ongeveer 6.000 illegaal verhuurde appartementen. Om betaalbare huisvesting te blijven garanderen, ziet het stadsbestuur zich genoodzaakt deze ingrijpende maatregel te nemen.

Zeg piraat, zou dit ook voor steden als Brussel en Amsterdam moeten gelden?

Check alle aanbiedingen:

Een juridisch probleem melden