VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Maar wat is een ETA en wanneer heb je het nodig?
Christmas, London, Telephone booth

Binnenkort heb je ETA nodig voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk

Ahoy Piraat!

Een erg vervelend bericht. Nederlandse reizigers moeten vanaf eind volgend jaar een Electronic Travel Authorisation aanvragen voor hun reis naar het Verenigd Koninkrijk. Dit staa ook wel bekend als ETA. Voor de meeste Inwoners uit de EU was dit niet nodig, maar dat gaat veranderen.

Gepubliceerd door
Pasmaatje·26-9-2023
Delen

Allereerst: wat is ETA?

De procedure om een Electronic Travel Authorisation - ETA te krijgen lijkt in veel opzichten op een eVisa. Echter is door deze documentatie het niet nodig om een visum aan te vragen om een bepaald land binnen te komen. Er zijn meerdere landen die een ETA hebben, zoals de Verenigde Staten (ESTA), Canada (ETA-CA) en Australië (ETA).

Hoeveel gaat het kosten?

De ETA voor het Verenigd Koninkrijk zal waarschijnlijk 10 pond kosten en zal twee jaar geldig zijn. Dit is duurder dan de Canadese ETA, die 7 Canadian Dollar kost (ongeveer €5). Het idee erachter is dat hierdoor het Verenigd Koninkrijk meer tijd heeft om arriverende reizigers te controleren.

Wanneer gaat het in?

De verwachting is op dit moment dat de ETA zal ingaan vanaf de herfst van 2024 en zal gelden ETA voor alle nationaliteiten. Uitzonderingen zijn mensen uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Check alle aanbiedingen:

Een juridisch probleem melden