VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Animal, Botany, Costa Rica

Costa Rica heeft vanaf nu geen openbare dierentuinen meer! 🦥

In 2013 nam Costa Rica een nieuwe wet aan om staatsdierentuinen te sluiten – dit doel is nu bereikt.

Gepubliceerd door
Gina·2-7-2024
Delen

Het duurde 11 jaar, maar het doel is eindelijk bereikt: Costa Rica sloot zijn laatste twee staatsdierentuinen!

Het land nam in 2013 een nieuwe wet aan die verbetering van het dierenwelzijn en de bescherming van de fauna en flora van het land centraal plaatst. Hierop volgde een juridische strijd van meer dan tien jaar. Uiteindelijk werden de twee laatste openbare dierentuinen, Simon Bolivar en het Santa Ana Conversation Center, gesloten op 10 mei 2024.

De laatste 300 dierentuindieren werden overgebracht naar verschillende natuurreservaten. Omdat de dieren zijn opgegroeid in gevangenschap, kunnen ze niet langer in het wild worden vrijgelaten en overleven.

Costa Rica is daarmee het eerste land zonder openbare dierentuinen. Het focust zich nu op de zorg van wilde dieren in nood in verschillende opvangcentra en het creëren van nog meer beschermde gebieden om de bijzondere flora en fauna van het land te behouden.

Een juridisch probleem melden