VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

 • Home
 • Nieuws
 • De top 10 drukste vliegroutes ter wereld (ook binnenlandse vluchten)
airport, Departures, Man

De top 10 drukste vliegroutes ter wereld

Ahoy Piraat!

Sommige vliegroutes zijn ontzettend populair. Neem bijvoorbeeld de vlucht van Kuala Lumpur, hoofdstad van Maleisië naar Singapore. Met in totaal 4,9 miljoen zitplaatsen in vliegtuigen tussen beide vliegvelden is dit de drukste vliegroute ter wereld. Deze vlucht duurt ongeveer een uur en is dus een stuk korter dan de vlucht Londen Heathrow - New York JFK, dat met 3,9 miljoen verkochte stoelen 'slechts' een 8e plek heeft.

Gepubliceerd door
Pasmaatje·4-1-2024
Delen

Top 10 drukste vliegroutes ter wereld:

Deze lijst is samengesteld door OAG en is gebaseerd op het aantal stoelen van vluchten op internationale routes van het afgelopen jaar. Volgens OAG komt dan deze top 10 naar voren:

 1. Kuala Lumpur - Singapore Changi

 2. Caïro - Jeddah

 3. Hongkong - Taipei

 4. Seoel Incheon - Osaka Kansai

 5. Seoel Incheon - Tokio Narita

 6. Dubai - Riyad

 7. Jakarta - Singapore Changi

 8. New York JFK - London Heathrow

 9. Bangkok - Singapore Changi

 10. Bangkok - Seoel Incheon

Wat in deze lijst opvalt zijn met name de talrijke vluchten tussen (Zuid-)Oost-Aziatische landen. Niet heel gek aangezien hier ontzettend veel mensen wonen. Ook heeft OAG een lijst samengesteld met de top 10 binnenlandse vliegroutes. Op nummer 1 vind je een vliegroute tussen het Zuid-Koreaanse eiland Jeju en de hoofdstad Seoel, met meer dan 13,7 miljoen stoelen is dit de drukste binnenlandse vliegroute ter wereld, dat in het jaar 2023 nog steeds een daling van 21% heeft gehad vergeleken met het jaar 2019.

Top 10 drukste binnenlandse vliegroutes:

 1. Jeju International - Seoul Gimpo

 2. Sapporo New Chitose - Tokyo Haneda

 3. Fukuoka - Tokyo Haneda

 4. Hanoi - Ho Chi Minh City

 5. Melbourne - Sydney

 6. Beijing - Shanghai Hongqiao

 7. Tokyo Haneda - Okinawa Naha

 8. Jeddah - Riyadh

 9. Mumbai - Delhi

 10. Jakarta - Denpasar-Bali

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Check alle aanbiedingen:

Een juridisch probleem melden