VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Grutas Tolantongo, shutterstock

Deze verborgen parel in Mexico wil je beslist bezoeken 🤩

De Grutas Tolantongo liggen ongeveer twee tot drie uur ten noorden van Mexico-Stad en bieden buitengewone geothermische thermale baden, grotten, watervallen en nog veel meer.

Ontdek waarom je deze locatie het beste kunt bezoeken!

Gepubliceerd door
Sophie_Coderre·4-10-2023
Delen

Wat zijn de Grutas Tolantongo

De Grutas Tolantongo zijn een reeks vulkanisch verwarmde geothermische baden in een canyon twee tot drie uur ten noorden van Mexico-Stad. Het natuurgebied herbergt ook tunnelgrotten, een verwarmde rivier en verschillende watervallen. Toegang tot het park kost 180 Mexicaanse pesos (MXN), ongeveer EUR 10.

Zijn de Grutas Tolantongo veilig?

De Grutas Tolantongo is een toeristisch gebied dat alleen toegankelijk is tegen betaling van entreegeld. Parkfunctionarissen patrouilleren regelmatig in het gebied en houden de omstandigheden in de gaten. Deze locatie wordt vaak beschouwd als een van de beste plekken in Mexico!

Hoe kom je zijn de Grutas Tolantongo

We raden je aan om naar Mexico-Stad te vliegen en vanaf daar in de richting van de grotten te rijden. De reis naar Tolantongo vanuit Mexico-Stad wordt als vrij gemakkelijk beschouwd, dus een haalbare optie is om een auto te huren en tweeënhalf uur naar het noorden te rijden.

Als alternatief is het mogelijk om met een tourbedrijf zoals Turitour een busreis van een hele dag naar de bestemming te maken voor ongeveer 899 Mexicaanse pesos, ongeveer €50.

Waar verblijf je?

Als je op zoek bent naar een plek om te overnachten in Tolantongo, zul je merken dat de opties zeer beperkt zijn. We raden je aan om een bezoek aan Tolantongo als dagtrip te plannen en de nacht door te brengen in het nabijgelegen Mexico-Stad of Pachuca.

Een juridisch probleem melden