VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Eindhoven Airport gaat tijdelijk sluiten ❌
airport, Airport Eindhoven, plane

Eindhoven Airport gaat tijdelijk sluiten (niet voor 2027) ❌

Ahoy Piraat!

We hebben vervelend nieuws voor je. Blijkbaar moet Eindhoven Airport een tijd dicht gaan. Het Ministerie van Defensie is eigenaar van het vliegveld en wil de start-en-landingsbaan van de luchthaven volledig gaan renoveren. Hierdoor moet het vliegveld voor de duur van 5 maanden dicht. Wanneer? Dat is nog onbekend, maar dit zal niet gebeuren vóór 2027.

Gepubliceerd door
Pasmaatje·15-2-2024
Delen

Behalve dat de start-en-landingsbaan vernieuwd moet worden, gaan ze ook bezig met het verbeteren van een systeem dat mogelijk maakt om bij zeer dichte mist te landen en op te stijgen.

Allemaal goed nieuws dus, maar dat heeft als consequentie dat het vliegveld voor een geruime tijd moet sluiten. Veel informatie is nog niet bekend en wordt pas rond eind februari verwacht, maar we weten het volgende:

Hoelang moet het vliegveld dicht?

Het vliegveld gaat dicht voor de duur van ongeveer 5 maanden.

Wanneer gaat het vliegveld dicht?

Het is allemaal nog erg onduidelijk. Defensie wil het vliegveld voor de periode van februari tot en met juni sluiten, maar in welk jaar Eindhoven Airport tijdelijk dicht gaat, is nog niet bekend. Het is al wel zeker dat deze sluiting niet voor 2027 zal plaatsvinden.

Wat zijn de gevolgen?

Eindhoven Airport verwelkomde in 2023 in totaal ruim 6,8 miljoen passagiers (vertrekkend en aankomend opgeteld). Het totaal aantal bestemmingen van Eindhoven Airport lag afgelopen jaar op 84. Het is met deze getallen op Amsterdam Schiphol na het grootste vliegveld van Nederland.

De periode februari tot en met juni wordt als relatief rustig gezien, maar dat houdt niet in dat er geen vluchten zijn. Een schatting is dat ongeveer 10.000 vluchten tijdens de renovatie verplaatst moeten worden. Dit zou betekenen dat deze vluchten door andere vliegvelden opgevangen moeten worden. Welke vliegvelden kunnen helpen is niet bekend.

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Check alle aanbiedingen:

Een juridisch probleem melden