VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Paspoortpiek komt eraan in 2024: wees op tijd met het aanvragen van je reisdocumenten
Boek nu je tickets voor je last minute vakantie

Gemeenten bereiden zich voor op een paspoortpiek

Ahoy Piraat!

Even opletten, want veel Nederlandse gemeenten rekenen op een golf van aanvragen voor nieuwe paspoorten en ID-kaarten. Een paar miljoen paspoorten en ID-kaarten verlopen de komende tijd en zijn aan vervangen toe. Wees daarom op tijd als jouw reisdocument vervangen moet worden!

Gepubliceerd door
Pasmaatje·1-2-2024
Delen

Paspoortpiek

Wat is een paspoortpiek?

Met paspoortpiek wordt een periode bedoeld waarin er relatief veel mensen een nieuwe paspoorten of identiteitskaarten aanvraagt en het dus langer kan duren wanneer het vervangen kan worden.

Hoe is dit ontstaan?

Misschien weet je nog dat in 2014 de geldigheidsduur van ID-kaarten verlengd werd. Daarvoor moest je om de vijf jaar je ID-kaart vervangen en dat werd veranderd naar tien jaar. Dit zorgde ervoor dat er minder vraag naar nieuwe identiteitsdocumenten gedurende de afgelopen vijf jaar.

Wat voor gevolgen heeft dit voor jou?

Doordat de vraag toeneemt, kan het langer duren voordat je paspoort of ID-kaart vernieuwd kan worden. Naar schatting moeten tussen de 1,6 en 1,7 miljoen paspoorten en tussen de 1,2 en 1,3 miljoen identiteitskaarten in de komende periode worden vernieuwd.

Dit zorgt voor een toename in aanvragen terwijl er niet genoeg personeel is om deze extra vraag op te vangen. Hierdoor zullen de wachttijden naar verwachting langer zijn dan voorheen. Let dus op dat jij jouw paspoort of ID-kaart op tijd vervangt. Het zou zonde zijn als je vakantie hierdoor in de soep zal lopen!

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Check alle aanbiedingen:

Een juridisch probleem melden