VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

  • Home
  • Nieuws
  • Vlucht van Londen naar New York in 3,5 uur?
Boom Overture, Boom Supersonic

In 3,5 uur van Londen naar New York vliegen? Een nieuwe supersonische jet in 2029!

Commerciële supersonische vluchten zouden al in 2029 opnieuw kunnen beginnen, nadat de Concorde in 2003 werd stopgezet!

Gepubliceerd door
Julian·29-6-2024
Delen

Vind je het jammer dat je nooit met de Concorde hebt kunnen vliegen? Vrees niet, want er is een nieuw commercieel supersonisch vliegtuig op komst, dankzij het bedrijf Boom.

Grote luchtvaartmaatschappijen steunen het bedrijf: American Airlines heeft onlangs een bestelling geplaatst voor 20 Boom Overtures, wat het aantal bestellingen op ongeveer 120 brengt wanneer het vliegtuig later dit decennium in gebruik wordt genomen.

De Overture kan met een snelheid tot Mach 1,7 vliegen, of ongeveer 2092 km/u, wat twee keer zo snel is als een gewoon verkeersvliegtuig. Met deze snelheid is het mogelijk om in ongeveer 3,5 uur van Londen naar New York te reizen en in 5 uur naar Miami. De prijzen zullen naar verwachting vergelijkbaar zijn met die van een gelijkwaardig business class ticket.

Hoe zit het met duurzaamheid?

In een tijd van opwarming van de aarde, waarin de nadruk zou moeten liggen op langzaam reizen in plaats van op de race naar de bestemming, lijkt zo'n ultrasnel toestel niet gepast. Toch beweert Boom Supersonic dat zijn vliegtuigmotoren voor 100% zullen worden aangedreven door duurzame vliegtuigbrandstof, geproduceerd uit biomassa, afvaloliën en mogelijk opgevangen koolstofdioxide en groene waterstof uit hernieuwbare energie.

Dit zou volgens de fabrikant de CO2-uitstoot met 80% kunnen verminderen in vergelijking met petroleum. De exacte CO2-voetafdruk van een dergelijk vliegtuig, dat waarschijnlijk veel meer brandstof zal verbruiken vanwege de veel hogere snelheden, moet echter nog worden beoordeeld.

Zou jij bereid zijn om met zo'n vliegtuig te reizen?

Foto's met dank aan Boom Supersonic.

Een juridisch probleem melden