VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Animal, Crete, Ecoregion

Italiaans eiland geeft geiten weg 🐐

Denk je erover om een huisdier te nemen? Een hond, kat of konijn heeft iedereen - maar wat dacht je van een geit? 🐐😉

Neem hem gewoon mee terug van je volgende vakantie in Italië! Hoe je dat doet, lees je hieronder ⬇️

Gepubliceerd door
Gina·11-4-2024
Delen

Het Italiaanse eiland Alicudi heeft een probleem: een overpopulatie van geiten! Ongeveer 20 jaar geleden werden de dieren op het eiland uitgezet door een boer, wat heel lang goed ging. Maar nu hebben de dieren zich zo snel vermenigvuldigd dat er een oplossing nodig is!

Er leven nu ongeveer 600 geiten (zes keer zoveel geiten als mensen op het eiland) op Alicudi en ze eten alles wat ze zien! Hiervoor breken ze zelfs in op privéterreinen en verwoesten ze tuinen en moestuinen. Ook het UNESCO Werelderfgoed, de muur van het eiland, loopt gevaar door de dieren.

Daarom worden de geiten nu gewoon weggegeven! Je kunt maximaal 50 hoefdieren per keer adopteren.

De deadline is al verstreken, maar als er half april niet genoeg mensen zijn die een geit willen adopteren, wordt de deadline verlengt! Houd het dus in de gaten 🐐

Nadat je een aanvraag hebt ingediend betaal je €16 voor het zegelrecht en kun je de geiten binnen 15 dagen ophalen van het eiland. Je hoeft alleen het transport zelf te organiseren en je moet de geiten ook zelf vangen!

Een juridisch probleem melden