VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Osaka, Japan

Japans programma voor digital nomads start in maart 🗓️ 🎏

Ja, dat lees je goed! De Immigration Services Agency meldde op 2 februari dat de voorgestelde regeling eind maart van start gaat.

Meer informatie 👇

Gepubliceerd door
Eduardo Vega·12-2-2024
Delen

Sinds de pandemie is het idee van werken op afstand een geweldig manier voor veel landen om reizigers aan te trekken en zo de economie nieuw leven in te blazen.

Er zijn momenteel meer dan 50 landen in de wereld die programma's voor digitale nomaden aanbieden, met Japan als laatste op de lijst.

Details voor het programma:

  1. Duur: zes maanden. Er is een mogelijkheid om opnieuw een aanvraag in te dienen na nog eens zes maanden buiten het land, maar verlengen is niet mogelijk.

  2. Het visum vereist een jaarsalaris van ¥10 miljoen (ruwweg €62.240).

  3. Voorwaarden: Landen waarvoor Japan kortetermijnvisa niet meer nodig heeft. Hieronder vallen onder andere de VS, Australië en verschillende Europese landen, waaronder EU-lidstaten.

  4. Er zijn geen beperkingen wat betreft de locatie. Je mag overal in het land werken zonder visum.

  5. Je moet een particuliere ziektekostenverzekering hebben.

  6. Echtgenoten en kinderen van de visumhouder mogen in Japan verblijven.

Bron: Japan Times & Euronews

Een juridisch probleem melden