VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Architecture, Blue, Body of water

Je hebt geen visum meer nodig om naar China te reizen!

Ahoy Piraat!

We hebben vandaag bijzonder nieuws voor jou. Nederlandse reizigers die naar China reizen hebben geen visum meer nodig om het land te bezoeken. Dit geldt voor alleen voor reizen van maximaal 15 dagen. Dit geldt ook voor burgers uit Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en Maleisië.

Gepubliceerd door
Blackbeard·28-11-2023
Delen

Iedereen die naar China wil reizen heeft vanaf december geen visum meer nodig, dat meldt bijvoorbeeld het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Moest je tot voor kort tijdig een aanvraag indienen en documenten als vluchtbewijs, hotelbewijs en biometrische pasfoto's overleggen en een vergoeding betalen van ruim honderd euro, nu is het voldoende als je een paspoort hebt dat geldig is voor minimaal 6 maanden. Dit zijn de belangrijkste feiten op een rij:

  • Wanneer? Tussen 1 december 2023 en 30 november 2024, daarna wordt gekeken of deze uitzondering wordt verlengd.

  • Voor wie? Mensen met paspoorten uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje of Maleisië. Dit geldt dus niet voor mensen met een Belgisch paspoort. Waarom er gekozen is voor deze specifieke landen is niet duidelijk.

  • Hoe lang? 15 kalenderdagen = iemand die bijvoorbeeld op de 11e van een maand het land binnenkomt, moet uiterlijk op de 25e vertrekken.

Deze uitzondering heeft als doel toerisme naar China te stimuleren. De grenzen zijn sinds begin dit jaar weer open voor reizen, nadat ze bijna drie jaar grotendeels gesloten waren vanwege het strikte zero-covidbeleid. In augustus schrapte China alle verplichtingen voor een coronatest voor inkomende reizigers.

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Een juridisch probleem melden